Posljednja faza snimanja ‘Nebeske teme’ – filma o Vladi Divljanu

Producentska kuća Starhill ovih se dana priprema za posljednju fazu snimanja filma ‘Nebeska tema’ o životu i radu glazbenog velikana Vlade Divljana.

  •  
  •  
Mladen Juričić Max, Darko Rundek i Ante Prgin Surka
Mladen Juričić Max, Darko Rundek i Ante Prgin Surka

“U rujnu i listopadu usjpešno je obavljeno snimanje pretposljednjeg bloka filma “Nebeska tema”, na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Montaža filma započela je 15. studenog. Imam velika očekivanja od ovog filma i nadam se da će publici biti zanimljivo da ga gleda bar onoliko koliko je nama bilo uzbudljivo snimati ga”, izjavio je redatelj i scenarista Mladen Matičević.

Zdenko Kolar
Zdenko Kolar

U narednom periodu, tokom jeseni i zime, snimat će se u zatvorenim prostorima (enterijerijerima), a početkom proljeća bit će snimljene neke scene koje zahtevaju lijepo i sunčano vrijeme. Premijera “Nebeske teme” planirana je za početak ljeta 2017. godine.

Goranka Matić
Goranka Matić

Hibridna forma filma “Nebeska tema” sa autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz najznačajnije domaće i regionalne autore koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije poznatih pjesama Vlade Divljana, čini ovaj film jedinstvenim projektom koji još uvek nije viđen na našim prostorima.

Aleksandar Šandorov i Dušan Strajnić
Aleksandar Šandorov i Dušan Strajnić

U filmu učestvuju Zdenko Kolar, Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića zamišljen je kao filmska posveta jednom od najznačajnijih muzičkih autora sa naših prostora. Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, “Nebeska tema” po formi i narativnoj strukturi bit će sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

Sve informacije o filmu možete pronaći na: www.nebeskatema.com.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X