Posljednji dani Kurta Cobaina pretvaraju se u operu

Kraljevska operna kuća u Londonu pretvara posljednje dane frontmena Nirvane Kurta Cobaina u operu koja će se naći na programu u listopadu ove godine.

Nirvana (Foto: Wikipedia)

Opera pod nazivom “Last Days” bit će prilagođena istoimenom filmu Gusa Van Santa iz 2005. godine. Podsjećamo, film Van Santa bio je usredotočen na mladog glazbenika po imenu Blake i uglavnom se temeljio na Cobainovim posljednjim danima. Cobain je izvršio samoubojstvo 1994. u dobi od 27 godina.

Opis iz Kraljevske operne kuće kaže da opera “uranja u muku koji je stvorio moderni mit” i da “Blakea” “progone predmeti, posjetitelji i sjećanja koja ga odvlače od njegove prave svrhe – samouništenja”.

Operu je skladao Oliver Leith, rezidentni skladatelj Kraljevske opere. U režiji Copsona i Anne Morrissey, opera bi trebala biti postavljena ovog listopada u Linbury Theatreu.

Leith je rekao da je bio veliki obožavatelj Nirvane i da je ta glazba pratila njegove tinejdžere, ali je i dodao: “To je jedna od prvih glazbe koju sam naučio svirati na gitari. Dugujem mnogo toga zvuku grungea iz tog vremena jer on i dalje utječe na to kako sada stvaram glazbu – a nikad nisam razmišljao o tome odakle su došli moj eksperimentalni neredi i repeticije.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X