Potvrda struke Benu Afflecku

Dvije redateljske nagrade Benu Afflecku za špijunsku dramu ‘Argo’.

Ben Affleck (Foto: Zoran Stajčić)

U subotu, 2. veljače na dodjeli  nagrada koju organizira Directors Guild of America (DGA) najboljim režiserom  je proglašen Ben Affleck za “Argo”, a u kojem također igra glavnu ulogu. Ova nagrada često je pokazatelj favorita u utrci za Oskara, a kako Ben Affleck nije nominiran za Oscara, nagrada bi mogla biti usmjerena favoriziranju filma “Argo” za Oscara za  najbolji film u 2012. godini. Samo šest puta u povijesti dodjele DGA nagrade ona se nije poklapala s kasnije Oscarom ovjenčanim režiserom.

“Moj život je došao do trenutka kada sam bio zbunjen i nisam znao kuda dalje pa sam zaključio da bi trebao biti redatelj. Stvarno sam naporno radio ne bi li postao najbolji redatelj što mogu biti. Mislim da me to ne čini pravim redateljem, ali mislim da sam na dobrom putu,” izjavio je Ben Affleck primajući nagradu.

“Argo” je također dobitnik Zlatnog Globusa za režiju i najbolju dramu čime je još ojačalo njegovo vodstvo u favoritima za Oscara.

Film temeljen na istinitoj priči o tajnoj akciji CIA-e, Argo, za vrijeme višemjesečne talačke krize u Iranu 1979./1980. godine, zaradio je do sada u svjetskoj distribuciji oko 120 milijuna američkih dolara.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X