Povratak Johna Carpentera glazbenim videom ‘Christine’

Glazbeni video spot ‘Christine’ predstavlja povratak Johna Carpentera režiji i najava njegove kompilacije ‘Antology: Movie Themes 1974-1998’ koja uskoro izlazi.

John Carpenter - Christine
John Carpenter – Christine

Carpenterov horor iz 1983. godine, “Christine” bio je ekranizacija romana Stephena Kinga, a lik progonitelja utjelovio je Plymouth Fury, američki automobil iz 1958. ujedno i glavni protagonist novog video spota; prvog vizualnog uratka koji je Carpenter objavio nakon horora “Odjel straha” iz 2010. godine.

Napeto noćno proganjanje mlade žene pustim ulicama od strane starog automobila ne završava posve u maniri Carpenterovih horora već njegovim osobnim pojavljivanjem za volanom “Christine”. Podsjećanje na jedan od 13 horora redatelja koji je započeo karijeru niskobudžetnim pronicljivm SF-om “Dark Star” te kultni status stekao s “Noć vještica”, “Stvor” i “Oni žive”.

Redatelj je ujedno i kompozitor poznatih glazbenih tema svojih filmova, a priliku čuti ih uživo američka će publika imati već u listopadu kada Carpenter kreće na koncertnu turneju i promociju kompilacije filmske glazbe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X