Pozitivan ritam najavio ljeto bogato pozitivnim vibracijama u Puli i Zagrebu

U srijedu je u zagrebačkom klubu Pločnik održana konferencija za novinare direkcije Pozitivnog ritma i time najavljena festivalska sezona tekuće 2018. godine kao i mnoštvo drugih koncertnih događanja u Puli i Zagrebu, kao što je bilo naglaska i na izdavačke aktivnosti PDV Recordsa.

Maja Gujinović, Danijel Sikora i Tomislav Vrkljan – Vrx (foto: Pozitivan ritam)

Ovogodišnji, 16. po redu Seasplash, festival od kojeg je za ekipu Pozitivnig ritma sve i krenulo, od milja je nazvan “Nova era”, kazao je Danijel Sikora na tiskovnoj konferenciji i objasnio: “Od 2010. Seasplash prati neka tema, pa tako ove godine, s obzirom na veliki broj nadolazećih izvođača stavljamo naglasak na mlade, nadolazeće izvođače. Uz postojeće veterane i poznata imena dajemo važnost onima koji probijaju granice manjih scena i postaju sve važniji. Od tih novopotvrđenih imena možemo istaknuti Vojka V, Helem Nejse, One Dread, Viva Vops, Playground Hustle, Blkprnt, Dub-Stuy, Parly B-a i Gardnu – rekao je Danijel te najavio Tomislava Vrkljana – Vrkija, kao stalnog gosta Seasplash fetsivala, ali i osnivača najstarijeg domaćeg sound systema – Digitron Sound Systema koji ove slavi 10 godina”.

Naimen, zadnjih 16 godina Punta Christo živi u ritmu odlične glazbe, koncerata, festivala i nadasve pozitivnih vibracija. Početkom 2000-tih grupa entuzijasta iz Seasplash i Punta Christo udruga je uvidjela potencijal tvrđave i krenula s čišćenjem i uređenjem. Danas je tvrđava svjetski poznata lokacija festivala kao što su SeasplashOutlook i Dimensions i kroz nju prođe preko 25 tisuća ljudi godišnje.

Na njegovu izjavu se nadovezao Tomislav Vrkljan Vrx: “Ideja je bila da prikažemo tada Hrvatskoj nešto što nije postojalo, ponuditi još jednu alternativu mladim ljudima koji to još nisu vidjeli kod nas. Kada je krenuo Seasplash, bilo je logično da smo od početka dio festivala. Od tada se sound system kultura jako razvila i kod nas, tako da danas imamo preko deset sound systema u Hrvatskoj koji su različitih glazbenih izričaja”, te najavio i pozvao sve na proslavu deset godina Digitrona, 19. svibnja u zagrebačkom Željezničaru.

16. Seasplash održava se u Fortu Punta Christa u Štinjanu od 19. do 22. srpnja.

Kronološki niz festivalskih događanja na tvrđavi Punta Christo nastavlja se sa 7. izdanjem Dimensions festivala i 11. izdanjem Outlook festivala. Uz već najavljene velikane kao što su Krafwerk, Nils Frahm, Bonobo, Wiley, David Rodigan, The Outlook Orchestra, Jon Hopkins, J Hus, Nina Kraviz i ostalih preko 200 izvođača na svakom festivalu, te jedinstvene lokacije poput pulske Arene, tvrđave, brodova, festivalske plaže, festivali su nedavno otkrili još jednu novinu. “Naime, Dimensions festival i Outlook festivali će se po prvi put ovo ljeto spustiti u podzemni svijet Zerostrasse tunela ispod samog grada Pule gdje će se održati posebni partiji za vrijeme trajanja festivala. Prvi koji će otvoriti tunele posjetiteljima je Dimensions festival i zajedno s Resident Advisorom, jednim od najutjecajnijih svjetskih medija elektroničke glazbe, dovesti selekciju elektroničke elite koja će protresti Pulu iz temelja”, izjavila je Maja Gujinović te dodala kako će se partiji u tunelima održati 30. kolovoza i 8. rujna, a ulaznice za ta događanja bit će u prodaji uskoro.

Kao stalni gost Outlook festivala, konferenciji je prisustvovao Ognjen Zečević – Egoless i rekao nešto o značaju tog najvećeg festivala bass glazbe u Europi, ali i svojoj karijeri. “Moje iskustvo s Outlook festivalom se mijenja kao i moja karijera i usko su povezani. Naime, kada sam počeo nastupati na festivalu nitko nije znao za mene, i kroz Outlook sam dobio priliku predstaviti se stranoj publici, a sada neprestano nastupam vani i imam svoju inozemnu publiku. To je meni uvijek jedan od najboljih nastupa u godini”, izjavio je Egoless, koji je upravo objavio svoj prvi singl za jednu od najpoznatijih svjetskih dubstep etiketa, Deep Medi Music, pod okriljem jedne od najvažnijih figura tog žanra – Male, ujedno i stalnog gosta Outlooka.

Tiskovna konferencija Pozitivnig ritma (Foto: promo)

Nova sezona otvara se 19. svibnja tradicionalnim 3ple Dubble Trubble partijem na tri floora, (Seasplash, Slurp i Psygendering floor) gdje će se publici predstaviti lideri pulske bass, house/techno i psytrance scene.

Festivalski niz kreće sa Slurp!-om, festivalom koji se održava se kroz četiri pojedinačna događanja tijekom ljetne sezone. Datumi Slurpa! 2018. su 16. lipnja, 17. srpnja, 11. kolovoza i 22. rujna. Glavni gosti prvog u nizu su Nick & Pepi, dvojac koji je sa zajedničkim nastupima krenuo kroz emisiju Adriatic Coasting koja se emitira svakog petka na Yammat FM-u. Nick je osnivač The Garden Festivala, jedan od prvih festivala koji je stavio Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta, The Garden Resorta u Tisnom i The Garden Brewery u Zagrebu. Pepi je pak osnivač poznatih Freilauf Sessionsa u Zagrebu. Uz njih nastupaju domaće snage Unique, XXL i Paliska. Na drugom Slurp! očekuje nas još jedan duet, a to su Jan Kinčl & Regis Kattie, koji nastupaju i na Dimensions festivalu, a njihov album prvijenac “In Plain Sight” 29. svibnja, izlazi za PDV etiketu.

Osim na tvrđavi, pulsko ljeto 2018. provest ćemo i u prostorima kluba Kotač u Društvenom centru Rojc, koji je ove zime pokrenut snagama Seasplash kolektiva, i postao dom udruge Seasplash te multimedijalne platforme EduSplash, ali isto tako i važna klupska i društvena točka u Puli. Od otvorenja održano je preko 115 glazbenih, edukativnih i kulturnih događanja. Ljetna sezona kluba Kotač u dvorištu Rojca otvorit će se 26. lipnjazajedničkim promo partijem Overjam i Seasplash festivala, a od većih događanja tijekom ljeta najavljen je koncert povodom 20 godina benda Elemental 14. kolovoza, te koncert Zion Traina 17. kolovoza, u sklopu turneje kojom obilježavaju 30 godina postojanja.

Za sam kraj konferencije Zvonimir Ante Stamać predstavio je aktualna i nova izdanja PDV-a: “Ova 2018. godina je zaista odlično počela za PDV. Imali smo izdanja Deafness by Noise, Porinom nagrađen album Kozodruma, novi Stonebride album, jučer je izašao novi Ponor18. svibnja, u suradnji s slovenskim kolektivom DeepEnd objavljujemo izdanje Gisaza, mistični i mračni dubstep, 25. svibnja je u MSU promocija albuma Mimika Orchestra te 29. svibnja imamo promociju albuma  Jana Kinčla & Regis Kattiea”, izjavio je Zvonimir Ante Stamać ispred PDV-a i time zaključio konferenciju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X