Poznati su članovi žirija za dodjelu Nagrade Milan Mladenović 2022

Fond za Nagradu Milan Mladenović 2022 iznosi 3.000 eura, a svi detalji o Nagradi i natječaju bit će objavljeni 1. svibnja 2022.

Nagrada Milan Mladenović 2022

Zaklada Milana Mladenovića će tradicionalno i ove godine dodijeliti Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodjeljuje za najbolju pjesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji ove godine čine:

Mile Kekin (Hrvatska), autor i frontmen grupe Hladno pivo;

Sonja Lončar (Srbija), pijanistkinja i profesorka, članica LP Dua;

Matjaž Manček (Slovenija), urednik muzičkih programa ljubljanske kulturne institucije ,,Kino Šiška”;

Edo Plovanić (Hrvatska), osnivač portala Muzika.hr;

Dragiša Uskoković Ćima (Srbija), basista i nekadašnji član EKVa.

Natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2022 biće raspisan 1. svibnja, a kakve pjesme žiri očekuje i kako zamišlja dobitnika Nagrade, otkrila je Sonja Lončar: “Pesma može biti bilo kog žanra, ali najbolje je ako je dovoljno hrabra da izađe iz okvira postojećih žanrova i donese nam nešto potpuno novo!”

Matjaž Manček kaže da će žiri u traženju autorski snažnih, autentičnih, originalnih pjesama navoditi stvaralački duh Milana Mladenovića: “Budući da se radi o Nagradi Milan MLADenović, tražimo mlade stvaraoce, mladu kreativnost, mladu muziku. Dakle, ako se smatrate mladim autorom, mladim bendom i imate mladu pesmu koja sadrži u sebi seme vanvremenosti, prijavite je na konkurs!”

I Mile Kekin se nada da će tijekom žiriranja čuti svežu autorsku krv: “Ne morate biti ni fantastični svirači ni fantastični pjevači, ali maksimalno ću cijeniti originalnost – nešto novo i osvježavajuće”.

Edo Plovanić ima specifično viđenje dobre pjesme i recept koji će primijeniti tijekom preslušavanja kandidata prijavljenih na natječaj: “Da bi pjesma bila uspješna, mora biti prenosiva publici – oni je moraju razumjeti, prihvatiti i prisvojiti.”

Dragiša Uskoković Ćima je imao tu sreću da stvara s Milanom Mladenovićem, a kao član žirija za Nagradu Milan Mladenović 2022 vodit će se vrijednostima koje je u tom periodu spoznao, a to je da se iskrenost i autentičnost osjete uvijek i nepogrešivo: “Sam Milan bi precrtao svaku pjesmu koja liči na Ekatarinu!”

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Biće dodeljena četvrti put na svečanosti 21. septembra, na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodieljena 2019. godine bio je bend Artan Lili s pjesmom ,,D.E.P.R.A”, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. s pjesmom ,,Daj mi sve”, a 2021. godine Nagradu su dobili Ana & The Changes za pjesmu ,,Tu”.

Fond za Nagradu Milan Mladenović 2022 iznosi 3.000 eura, a svi detalji o Nagradi i natječaju bit će objavljeni 1. svibnja na stranici www.milanmladenovic.com.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X