Pozovi celebrityja da te zasjeni

Organiziranja eventa vraška je stvar, a sve lako može propasti ako na istom nemate prave goste. Rubrika Dno Dna donosi vam upute i plastičan primjer kako da i na tom polju budete uspješni!

Dno dna (Ilustracija: Danijel Drakulić)

Jeste li utukli godine talenta i truda u nešto vama važno?

Jeste li u međuvremenu postali legenda (iako se kod nas taj epitet olako dijeli)?

Imate li dobru ideju koju ste zaokružili i mislite da to vrijedi  podijeliti sa zainteresiranima ili možda s javnošću?

Ako vaš odgovor glasi: „Da“ na neko od tri gore postavljena pitanja, evo vam recept kako da sve postignuto efikasno i brzo upropastite: 1. korak: Organizirajte promociju. 2. korak: Pozovite nekog domaćeg celebrityja, po mogućnosti estradnog i više se ne morate brinuti – vaša propast dogodit će se već sutradan, jer promotivni mehanizam funkcionira kao podmazani stroj, naravno ne u vašu korist.

Čim imate celebrityja u igri, agencijski fotografi će doći bez da ih i zovete. No nemate brige, oni se neće baviti vama čak i da kojim slučajem održite govor, već će bljeskalicama smetati celebrityje u publici, koji obično sasvim slučajno sjednu u prvi red. Idući dan kad fotografije osvanu na stranicama fotoagencija, iste će preuzeti marljivi novinari koji nisu bili na vašem eventu i pedantno sročiti svoje viđenje cijelog događaja, jer ne kaže se bez razloga da svaka fotografija sadrži najmanje tisuću riječi. No dobro, vještom novinaru treba puno manje riječi da ubode poantu. A naravno poanta je da neće zamarati čitateljstvo nevažnim informacijama o tamo nekoj promociji knjige, pa još o tamo nekom pitajbogatkojetaj piscu ili slikaru. Pogotovo ako je u prvom redu „probujala seksi trudnica koja plijeni pažnju“ kako je to slikovito primijetio novinar jednog portala istraživačkim procesom promatranja fotografije usporedivši buduću sretnu majku, u ovom slučaju S.V. (39) s prirodnom pojavom koja je obično prolog za poplave.

Vas ne treba brinuti ta vrsta i razina javnog ophođenja, uostalom nije upućena vama već celebrityju, a celebrityji su specijalci u svom poslu bivanja poznatima, oni su programirani da izdrže svakakve epitete i ostanu prisebni. Najvažnije je da je uspješno skrenut fokus s vas i da se možete ubuduće ponašati kao da se ništa nije dogodilo, ustvari za vas se ništa i nije dogodilo. Vi ste uspješno ispunili vašu misiju da budete samo povod da vas netko zasjeni.

U gore navedenom (tj. linkanom) primjeru slikar/pisac (ne znamo što je posrijedi jer je autor teksta pravovremeno ustvrdio da je to nebitan podatak) može biti bezbrižan jer je njegova celebrity uzvanica samo dobila epitet „probujale seksi trudnice“ što je jedan predivan kompliment koji budi asocijacije na zdravlje, erotičnost, fertilnost i podsjetnik na nesebičnu moć darivanja od strane Majke prirode što iscjeljiteljski kod čitatelja pobuđuje osjećaje težnji k vrlinama u ova sebična recesijska vremena.

Dakle nema tu ni trunke loših primisli i sumnje u fertilnost domaće celebrity trudnice za razliku od B. K. (30) s (još uvijek) trulog Zapada čiju plodnost su marljivi istraživači društvene kronike istog medija prije neki dan doveli u pitanje jer sumnjaju da umjesto ploda ispod haljine nosi jastuk (a možda su to samo prenijeli od sličnih stranih istraživačkih medija).

Kako bi se samo slikar/pisac obrukao da je pozvao tu stranu celebrity gošću na svoju promociju! To samo navodi kako iznimna mudrost leži u tome koga pozvati u goste.

Prijašnje Dno dna: Dr. Drago Rubala – od omiljenog narodskog voditelja do pritvorenika

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X