Predstavljen zagrebački koncert PROTIV uz ‘Ljubav za sve’ Le Zbora

Predstavljen je koncert Zelene akcije ‘Građani glasaju protiv’ koji će se održati u četvrtak 28. studenog na Trgu bana Josipa Jelačića.

Koncert na Trgu

Kako bi što više građana potaknuli da iziđu na referendum u nedjelju i glasaju PROTIV, brojni glazbenici podržat će kampanju “Građani glasaju protiv” besplatnim koncertom u četvrtak 28.11.2013. od 18 do 24 na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, uz prijenos uživo na Radiju 808.

Nastupaju bendovi iz cijele Hrvatske – od Vinkovaca preko Zagreba i Pule do Splita:

Zli bubnjari

Punčke

Fakofbolan

Le Zbor i **čipkice**

ST!llness

Kawasaki 3P

The Beat Fleet

Let 3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmeHnaEGrQE[/youtube]

„Zašto smo ovdje – razlog je jasan: ST!llness se uvijek odazove kad su u pitanju prava manjina. ST!llness uvijek svira za ljubav, a protiv mržnje“, rekao je Ivan Jurić Yuri, pjevač ST!llnessa na jutrošnjoj konferenciji za novinare na kojoj je podršku koncertu izrazio i Mile Kekin, pjevač Hladnog piva koji je ponovio da je cijelim srcem i dušom PROTIV: „Molim sve ljude zdrave pameti da izađu jer je ovo tek prvi u nizu napada desnice koji će uslijediti i već sada se trebamo boriti da ne bismo završili kao naše kolegice punkerice u Rusiji i ne mislim da pretjerujem. I zato još jednom poručuje svim ljudima otvorenog srca i onima koji nemaju samo mržnju, nego puno ljubavi, da dođu na Trg i pokažu koliko nas ima“.

Istovremeno je na konferenciji za novinare predstavljen video spot za pjesmu „Ljubav za sve“ koju su obradili kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav, u suradnji s Fade In-om i Studiom udruge Vibra te brojnim javnosti poznatim glumcima i pjevačima. „Mislimo da smo ovim spotom poslali poruku ljubavi za sve kroz najbolji medij – glazbu i video umjetnost“, rekla je  Sara Lalić iz Le Zbora  dodajući da pjesma „Ljubav za sve“ poručuje da „svi imamo jednako pravo na ljubav bez diskriminacije i osuđivanja.“ „Nakon 13 godina rada djelovanja na području aktivističko-dokumentarne produkcije, bilo nam je prirodno na ovaj način kanalizirati ljutnju i zabrinutost“, istaknula je pak Morana Komljenović, producentica iz Fade In-a koji je ovime želio kroz prepoznatljivu vizualnu igru dati lice neke druge Hrvatske koja ukazuje na prihvaćanje i toleranciju drugih: „Htjeli smo pokazati da postoji druga strana koja nije negativna prema jednom velikom broju ljudi u našem društvu.“

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X