Predstavljen zagrebački koncert PROTIV uz ‘Ljubav za sve’ Le Zbora

Predstavljen je koncert Zelene akcije ‘Građani glasaju protiv’ koji će se održati u četvrtak 28. studenog na Trgu bana Josipa Jelačića.

Koncert na Trgu

Kako bi što više građana potaknuli da iziđu na referendum u nedjelju i glasaju PROTIV, brojni glazbenici podržat će kampanju “Građani glasaju protiv” besplatnim koncertom u četvrtak 28.11.2013. od 18 do 24 na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, uz prijenos uživo na Radiju 808.

Nastupaju bendovi iz cijele Hrvatske – od Vinkovaca preko Zagreba i Pule do Splita:

Zli bubnjari

Punčke

Fakofbolan

Le Zbor i **čipkice**

ST!llness

Kawasaki 3P

The Beat Fleet

Let 3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmeHnaEGrQE[/youtube]

„Zašto smo ovdje – razlog je jasan: ST!llness se uvijek odazove kad su u pitanju prava manjina. ST!llness uvijek svira za ljubav, a protiv mržnje“, rekao je Ivan Jurić Yuri, pjevač ST!llnessa na jutrošnjoj konferenciji za novinare na kojoj je podršku koncertu izrazio i Mile Kekin, pjevač Hladnog piva koji je ponovio da je cijelim srcem i dušom PROTIV: „Molim sve ljude zdrave pameti da izađu jer je ovo tek prvi u nizu napada desnice koji će uslijediti i već sada se trebamo boriti da ne bismo završili kao naše kolegice punkerice u Rusiji i ne mislim da pretjerujem. I zato još jednom poručuje svim ljudima otvorenog srca i onima koji nemaju samo mržnju, nego puno ljubavi, da dođu na Trg i pokažu koliko nas ima“.

Istovremeno je na konferenciji za novinare predstavljen video spot za pjesmu „Ljubav za sve“ koju su obradili kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav, u suradnji s Fade In-om i Studiom udruge Vibra te brojnim javnosti poznatim glumcima i pjevačima. „Mislimo da smo ovim spotom poslali poruku ljubavi za sve kroz najbolji medij – glazbu i video umjetnost“, rekla je  Sara Lalić iz Le Zbora  dodajući da pjesma „Ljubav za sve“ poručuje da „svi imamo jednako pravo na ljubav bez diskriminacije i osuđivanja.“ „Nakon 13 godina rada djelovanja na području aktivističko-dokumentarne produkcije, bilo nam je prirodno na ovaj način kanalizirati ljutnju i zabrinutost“, istaknula je pak Morana Komljenović, producentica iz Fade In-a koji je ovime želio kroz prepoznatljivu vizualnu igru dati lice neke druge Hrvatske koja ukazuje na prihvaćanje i toleranciju drugih: „Htjeli smo pokazati da postoji druga strana koja nije negativna prema jednom velikom broju ljudi u našem društvu.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X