Premijera filma ‘Nebesa’ u režiji Srđana Dragojevića na HBO Maxu

Film ćete moći pogledati od ove nedjelje, 13. studenog, na streaming platformi.

“Nebesa” (foto: HBO)

Film „Nebesa”, u režiji Srđana Dragojevića, imat će premijeru 13. studenog na HBO Max streaming platformi. Istoga dana, film će biti prikazan i na Cinemax kanalu u 20.00h.

Tri priče o utjecaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicijskom periodu smještene su u 1993., 2001. i 2026. godinu. Pojava čuda odgovor je kolektivne svijesti na promjene koje tjeraju cijelu zajednicu da svijet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svjetlu i čudesnoj perspektivi. Sudbine likova isprepliću se dok se iznova pojavljuju u različitim pričama i u novim, sve bizarnijim okolnostima.

Prva priča prati Stojana (Goran Navojec), ratnog izbjeglicu i prerano umirovljenog časnika, koji dobiva aureolu na dar od Boga. Njegova supruga Nada (Ksenija Marinković) uvjerava ga da će činjenjem raznih grijeha ukloniti aureolu i riješiti se neželjene pozornosti susjeda. Stojanu je isprva teško počiniti i najmanji grijeh, ali ubrzo počinje uživati u životu grešnika.

Druga priča govori o Gojku (Bojan Navojec), vrlo religioznom mladiću koji je osuđen na smrt zbog ubojstva bogatog bračnog para tijekom pokušaja krađe mobilnog telefona. Gojko vjeruje da mu mobilni telefon omogućuje direktnu vezu sa Svetom Petkom. Nekoliko trenutaka prije pogubljenja, Gospodin pretvara Gojka u novorođenu bebu i uskrsne obitelj koju je ubio. Stojan, kojega sada vidimo kao upravitelja zatvora, uporan je i želi da se kazna ipak izvrši.

U trećoj priči, 25 godina kasnije saznajemo da je beba nekako preživjela smrtnu kaznu. Gojko je sada slikar čije slike imaju nevjerojatnu moć – promatrač postaje sit dok ih gleda. Država na čijem čelu je sada Stojan, prvi predsjednik u povijesti s aureolom na glavi, nacionalizira Gojkov rad kako bi iskoristila „hranljivu umjetnost”.

Svjetska premijera filma „Nebesa” bila je prošle godine u sklopu glavnog natjecateljskog programa 74. filmskog festivala u Locarnu. U glavnim ulogama su Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Miloš Samolov, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Milenković, Srđan Žika Todorović, Ana Mandić, Nela Mihailović, Nikola Pejaković, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić i Dejan Aćimović. Srđan Dragojević je redatelj i scenarist filma, a ujedno i producent uz Biljanu Prvanović ispred producentske kuće Delirium.

Film će biti dostupan na HBO Max streaming platformi u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Moldaviji i Bugarskoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X