Preminula je Ronnie Spector iz legendarnih The Ronettes

‘Ronnie je živjela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, opakim smislom za humor i osmijehom na licu’, rekla je njezina obitelj u izjavi.

  •  
  •  
Ronnie Spector snimljena 1966. (Foto: James Kriegsmann / Wikipedia)

Ronnie Spector, glavna pjevačica legendarnog vokalnog trija The Ronettes, preminula je u 79. godini, potvrdila je njezina obitelj u priopćenju. Kao uzrok smrti navodi se “kratka borba s rakom”.

“Bila je s obitelji i u zagrljaju svog muža Jonathana”, napisala je njena obitelj i dodala: “Ronnie je živjela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, opakim smislom za humor i osmijehom na licu. Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njezin radosni glas, razigrana narav i čarobna prisutnost živjet će u svima koji su je poznavali, čuli ili vidjeli. Umjesto cvijeća, Ronnie je zatražila da oni koji osjećaju potrebu da joj iskažu počast doniraju sredstva svom lokalnom skloništu ili sigurnoj kući za žene ili Fondu Američkog indijanskog koledža (American Indian College Fund). U budućnosti će biti najavljena proslava Ronniejenog života i glazbe. Obitelj u ovom trenutku s poštovanjem traži privatnost.”

The Ronettes su stekle popularnost 1960-ih, najpoznatije su po hitovima napravljenim s glazbenim producentom Philom Spectorom. Njihov najbolji album bio je svakako “Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica” iz 1964. godine (dakako bila je riječ o Veronici ‘Ronnie’ Bennett, prije nego li je postala Spector), s njihovim najvećim hitovima “Be My Baby”, “Baby, I Love You”, “(The Best Part of) Breakin’ Up” i “(Walking) In the Rain”.

‘Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica’

Sestre Estella i Veronica Bennett i njihova rođakinja Nedra Talley, počele su nastupati još kao tinejdžerice pod imenom The Darling Sisters po priredbama za talente po rodnom gradu New Yorku 1959. godine. Na jednom od takvih nastupa zamijetio ih je menadžer Phillip Halikus i tako je startala njihova karijera.Prvu singl ploču “I Want a Boy” snimile su pod imenom Ronnie & the Relatives za tvrtku Colpix Records 1961. godine. Zatim su promijenile ime u The Ronettes, i izbacile još nekoliko singl ploča i jedan album za Colpix, ali s ne baš osobitim odazivom kod publike.

Godine 1963. privukle su pozornost glazbenog producenta Phil Spectora, koji je tražio novi ženski vokalni sastav da mu nadomjestiti odlazak sastava The Crystals. Phil je promijenio njihov imidž i napravio od njih sastav ‘loših djevojaka’ (gotovo uličarki u tijesnim suknjama). Njihov prvi zajednički singl “Be My Baby”, (skladan od Spectora, Jeff Barrya i Ellie Greenwicha), aranžiran i produciran od strane Phil Spectora postao je svjetski hit.

Sljedeći singl “Baby, I Love You”, bio je nastavak uspjeha. Na početku 1964. godine Ronettes su otišle na turneju po Engleskoj s Rolling Stonesima, tu su upoznale i s Beatlesima. Nastavile su nizati uspješnice poput; “The Best Part of Breaking Up”, “Do I Love You?” i “(Walking) In the Rain”.

Već pri kraju šesdesetih Estella Bennett i Nedra Talley su se udale, a 1968. godine udala se je i glavna vokalistica Ronnie Bennett i to za Phila Spectora. Na taj način Ronettes su prestale nastupati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •