Preminula Marie Fredriksson, pjevačica grupe Roxette

Pjevačica je preminula u 62. godini nakon duge i teške borbe s tumorom mozga koji joj je dijagnosticiran 2002. godine.

Marie Fredriksson (Foto: Wikipedia)

“S velikom tugom javljamo da jedne od naših najvećih i navoljenijih umjetnica više nema. Marie Fredriksson preminula je jutros 9. prosinca od posljedica bolesti s kojim se nosila”, piše u švedskim novinama The Express u priopćenju koje je izdala njezina obitelj, suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece, 26-godišnja kći Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar.

Početkom osamdesetih godina postaje poznata kao pop rock pjevačica. Njen prvi hit bio je “Ännu doftar kärlek” (hrv. “Još miriše ljubav”) s njenog prvijenca “Het vind” (“Vrući vjetar”) iz 1984. godine.  Duet Roxette osniva zajedno s Perom Gessleom 1986. godine. Prvim albumom “Pearls of Passion” u Švedskoj dožiivljavaju veliki uspjeh, ali ne i izvan zemlje. Ipak, sljedeći album “Look Sharp!” s hitovima poput “Dressed for Success”, “Listen to Your Heart”, i “The Look” čini ih planetarno poznatim. Pjesma “It Must Have Been Love” doživljava dva izdanja: prvo kao božićna pjesma 1987. ali zatim i kao veliki hit 1990. koji je bio na soundtracku filma “Pretty Woman”.

Sredinom 2010. Marie Fredriksson javno nastupa zajedno s Perom Gessleom prvi put poslije svoje bolesti. Otpjevali su pjesmu “The Look” u čast princeze Viktorije i princa Daniela, večer prije kraljevskog vjenčanja, kao i na dan samog vjenčanja 19. lipnja. Nastupili su na još dva koncerta u Švedskoj, jednom u Danskoj i jednom u Norveškoj. Krajem 2013. objavila je album pod imenom “Nu”.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a
Idi na Vrh
X