Prevareni Bernays Propaganda: skandal u Ministarstvu kulture Makedonije

Makedonska filharmonija u ponedjeljak je dobila preko četiri tisuće eura od Ministarstva kultrure Makedonije za koncert grupe Bernays Propaganda s istom tom Makedonskom filharmonijom za koncert koji je navodno planiran za 27. travnja ove godine. Bile bi to odlične vijesti da grupa Bernays Propaganda išta zna o tome.

Bernays Propaganda
Rezultati natječaja gdje se vide sredstva odobrena Makedonskoj filharmoniji za nepostojeću suradnju s grupem Bernays Propaganda

Dakle, sumnja se da je u pitanju prevara i pronevjera sredstava na način da su se, za sada još uvijek nepoznati, počinitelji okoristili imenom i ugledom makedonskog indie rock sastava s međunarodnim ugledom. Naime, da bi se uopće moglo aplicirati za natječaj bilo potrebno je dobiti pismenu suglasnost od strane članova grupe Bernays Propaganda.

Vasko Atanasoski, gitarist grupe, tvrdi kako ih nitko tako nešto uopće nije tražio, pa je i više nego očito kako su Bernays Propaganda uhvatili državne struktrure u kriminalu. U ovom trenutku se još uvijek nisu oglasili odgovorni, a Atanasoski kaže kako je u pripremi i tužba.

Atanasoski tvrdi kako su ih u vrijeme mandata Maje Čanačević u proljeće 2017. u par navrata zvali kako bi se razmotrila mogućnost koncerta Bernays Propagande u prosincu iste godine. U međuvremenu je Čanačević smijenjena, na njeno mjesto je došao Viktor Ilieski, i sve je palo u zaborav. „I onda sinoć Ministarstvo objavi rezultate i u čudu gledamo što se događa. Zvali smo telefonski Filharmoniju, ali su i oni bili zatečeni jer nisu ništa znali o tome, ali su kasnije rekli da je to netko poslao u naše ime, ali ne znaju tko“, izjavio je Vasko Atanasoski za Ravno do dna i nastavio: „Sad ih tražimo da nam pošalju aplikaciju i svu dokumentaciju, ali nema ničega!“.

Makedonija je svakako na pragu skandala unutar svojih kulturnih institucija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X