Pridjevi u Tvornici cipela

Po kojoj je računici bolje rasprodati koncert u Malom pogonu, umjesto ga prebaciti u pregrađeni Veliki pogon i primiti još stotinjak ljudi koji su ostali bez karata i priuštiti Pridjevima ono što su kao jedan od najzanimljivijih i najboljih domaćih projekata u posljednje vrijeme zaslužili, a to je da nastupe na velikoj bini sa najboljim zvukom koji Tvornica može ponuditi?

Pridjevi u Tvornici kulture (Foto: Marco Valva)
Pridjevi u Tvornici kulture (Foto: Marco Valva)

Je li doista moguće da je ta prilika propuštena zbog rasprodaje cipela koja se tamo održava? Ako je tako, Tvornica danas zaslužuje biti prikucana na stup srama. To je neka tvornica cipela, a ne Tvornica kulture. A po koncertnom programu ih ove sezone ionako šišaju mnogi drugi klubovi.

Pridjevi su ove godine nekoliko puta imali priliku zagrebačkoj publici pokazati svoju izvrsnost. Za razliku od ostalih supergrupa koje čine ‘olim magni et inclyti’ ili po engleski ‘has beens’, Pridjeve čini skupina trenutno najboljih. Za čarobne slojeve psihodelije koje naslaguju nakrcani mali prostor Tvornice nije bio dovoljno pogodan, rijetko se tamo dogodi da bend zvukom da sve što može. A za Pridjeve znamo što i koliko mogu.

Nije ovo prvi put ove godine da je publika osuđena na gužvanje u Malom pogonu dok onaj veći zjapi prazan. S druge strane, koncert Mikija Solusa elegantno je prebačen u Veliki pogon na opće zadovoljstvo. Zašto se to nije omogućilo Pridjevima?

Dino Santaleza (Foto: Marco Valva)
Dino Santaleza (Foto: Marco Valva)

Pridjevi su na svojevrsnoj prekretnici. Možemo samo nagađati što će uslijed novonastale situacije uzrokovane osobnim čimbenicima ovome bendu uslijediti, hoće li se formacija privremeno mijenjati ili će neko vrijeme pauzirati nejasno je. Koncert u Tvornici trebao je biti kruna ove faze karijere nošene krilima sjajnog prvog albuma. Ovako je to bio samo još jedan odličan koncert odličnog benda koji je zaslužio više.

Ako kome trebaju cipele, rasprodaja u Tvornici je nažalost gotova. Danas počinje sajam knjiga.

Pridjevi u Tvornici kulture (Foto: Marco Valva)
Pridjevi u Tvornici kulture (Foto: Marco Valva)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X