Prince je imao kolekciju zlatnih poluga u vrijednosti od 840 tisuća dolara

Otkriveni su detalji o stanju imovine pop zvijezde koja je iznenada umrla u travnju prošle godine.

Prince (Foto: Universal Music)
Prince (Foto: Universal Music)

Osim zlatnih poluga, Prince je bio u posjedu imovine vrijedne 25.4 milijuna dolara, a četiri su njegove kompanije (Paisley Park Enterprises Inc., NPG Records Inc., NPG Music Publishing and LotusFlow3r) imale gotovine u iznosu od 6 milijuna dolara u vrijeme njegove smrti.

Ovo se objavljeno financijsko stanje, međutim, ne odnosi na njegov neobjavljeni katalog niti se potencijalna vrijednost neobjavljene muzike i videa uopće procjenjivala, a budući da se radi o materijalu koji je moguće objavljivati sukcesivno sljedećih sto godina i kojim bi se moglo objaviti stotinjak albuma, radi se o velikoj vrijednosti. Prince nažalost nije ostavio oporuku s uputama što učiniti s tim dijelom inventara koje nije stiglo biti objavljeno za njegova života.

U prosincu je otkriveno kako je Prince prije smrti bio u pregovorima s Netflixom za novi reality show koji bi bio smješten u njegovoj rezidenciji u Paisley Parku.

Fotografkinja Maya Washington prisjetila se razgovora s njim o toj temi u intervjuu za GQ: “Pitao me zašto mu ne bi pomogla, a ja sam mu rekla da ću jako rado, ali da on mora biti u tome, što je on odbio kategorički. Rekla sam mu: ‘Zašto ne? Ti si tako duhovit, zašto ne dozvoljavaš nikome da osjeti tvoj smisao za humor?’ Prekinuo me je rekavši: ‘Maya, ne mogu biti duhovit. Moram spasiti svijet’.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X