Pripremaju se četiri biografska filma o Beatlesima, svaki s fokusom na jednog člana benda

Sam Mendes će režirati četiri filma uz puno odobrenje i glazbena prava benda.

The Beatles (foto: Mikael J. Nordström / Wikipedia)

Redatelj Sam Mendes trenutno radi na kvartetu biografskih filmova o Beatlesima, od kojih se svaki fokusira na jednog člana benda, uz puno odobrenje i prava na glazbu slavnoga kverteta.

Prema Deadlineu, Mendes će režirati sva četiri filma, koji će “pričati međusobno povezane priče, po jednu iz kuta gledišta svakog člana benda.” Sony Pictures je otkupio prava na filmove i planira ih sve objaviti 2027. godine.

Mendes će producirati filmove sa svojom partnericom iz Neal Street Productions Pippom Harris, Julie Pastor iz Neal Streeta i Jeffom Jonesom, koji je izvršni direktor tvrtke Apple Corps Ltd.

Mnogo detalja još treba razjasniti, uključujući i to tko će glumiti članove Beatlesa, što će nedvojbeno biti neke od najtraženijih uloga u posljednje vrijeme. I dok Mendes namjerava sam režirati svaki od filmova, još uvijek mora pronaći scenariste.

Mendesov biografski film u četiri dijela najnoviji je u nizu ambicioznih filmskih projekata koji se bavi poviješću Beatlesa. Godine 2021. Peter Jackson je objavio “The Beatles: Get Back”, osmosatni dokumentarac koji se bavio snimanjem albuma “Let It Be”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X