Prljave sestre predstavljaju video spot ‘Unazad’

Prljave Sestre u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom predstavljaju ‘Unazad’, treći singl s nedavno objavljenog albuma ‘Najgore tek dolazi’.

Prljave sestre (foto: Dina Isam)

Unazad istovremeno govori o pokušaju da redefinišeš sebe i nemoći da pobegneš od svog starog ja pred nekim izazovom. Preispitivanje pre nego nostalgija, mada muzika upućuje na ovo drugo. Brz tempo odgovara premotavanju stare trake “preko glave”, bez zadržavanja na detaljima, slično nizanju kadrova u Petrovom spotu. Melodični rifovi u stilu Dinosaur Jr. ili Wilco asociraju na “Mnogo godina ranije” sa prvog albuma Prljavih Sestara, uz mnogo više ironije u tekstu. Rezultat toga je i rečenica “Najgore tek dolazi” iz refrena, koju smo odabrali za naslov novog albuma, jer sumira kontrast između apokaliptičnih motiva i nade koji je prisutan na celokupnom materijalu. Trebalo je da bude cinično izvrtanje dobro poznate fraze, ali je u međuvremenu poprimilo ozbiljnije konotacije, zbog svega što se oko nas odvija,” objasnio je inspiraciju za pjesmu gitarist i pjevač Sestara Miloš Pavlović.

Autor glazbe i stihova za pjesmu čiji stih je dao naslov albuma ovog niškog trija – “najgore tek dolazi” – je Miloš Pavlović, a lo-fi spot je uz pomoć video snimaka prijatelja i članova benda napravio Petar Milosavljević.

Prva dva spota s albuma “Najgore tek dolazi” bili su za pjesme “Nova jutra” i “Talas”, a režirala ih je Dina Isam.

Drugi studijski album niške grupe Prljave Sestre, “Najgore tek dolazi”, objavljen je 29. svibnja 2020, a dostupan je za preslušavanje i preuzimanje na svim digitalnim platformama, YT kanalu benda, kao i na Bandcamp stranici grupe i Pop Depresije.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X