Procurila fotografija Iana Curtisa na božićnom domjenku 70-ih

Fotografija je izvorno nalijepljena na Facebook grupi posvećenoj engleskom gradiću Macclesfieldu, rodnom mjestu legendarnog frontmena Joy Divisiona.

  • 78
    Shares
Ian Curtis (izvor: Instagram)

Pojavila se nova fotografija Iana Curtisa, sasvim prikladno za ovo doba godine, u božićnom raspoloženju. Fotografiju ozračja koje, na prvu, teško da bi asocirali uz Curtisa podijelio je tamošnji radijski voditelj Geoff Lloyd.

“Netko je u Facebook grupi inicijalno nalijepio fotografiju svojeg oca s božićnog domjenka. Stvar je u tome što je spomenuti otac, tijekom 70-ih, radio u istoj tvrtci kao i Ian Curtis – u Macclesfield Unemployment Officeu i Ian Curtis je bio jedan od njegovih kolega”, objašnjava Lloyd.

Inače, Curtis je u tamošnjem zavodu za zapošljavanje počeo raditi 1978. godine, a u njegovoj je domeni bilo nalaženje posla ljudima s fizičkim i mentalnim poteškoćama.

Podsjećamo, Curtis je preminuo tek dvije godine poslije, u dobi od 23 godine. S Joy Divisionom je snimio dva albuma od kojih je tek jedan, “Unknown Pleasures” izašao za njegova života. Monumentalni “Closer” izlazi posthumno, tek dva mjeseca od njegove smrti.

  • 78
    Shares

Zadnje od Vijesti

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X