Prodaja posljednjeg albuma The Cranberries preko noći skočila za 913,350 posto

Iznenadna smrt pjevačice Dolores O’Riordan odrazila se na prodaje svih albuma grupe The Cranberies, posebno na prošlogodišnji album ‘Something Else’, po službenom izvješću Amazona.

The Cranberries (Foto: Wikipedia)

Još uvijek nema službenih vijesti o uzrocima iznenadne smrti Dolores O’Riordan koja se dogodila 15. siječnja u popodnevnim satima u Londonu. No zato je glazba irske grupe The Cranberries doslovce preko noći doživjela rapidno povećanje u prodaji, ponajviše na Amazonu, a potom i na iTunesu, dok se još uvijek čekaju službeni podaci s najpoznatijih streaming servisa.

No ne treba gubiti iz vida da su The Cranberries jedan od najuspješnijih alternativnih sastava 1990-ih koji je prodao preko 40 milijuna albuma diljem svijeta, među kojima je “No Need to Argue” iz 1994. prodan u čak 17 milijuna kopija.

The Cranberries ‘Something Else’

Grupa je u prvoj fazi rada djelovala od 1990. do 2003. kada je nastupila pauza sve do reuniona 2009. godine. Nakon toga, The Cranberries su snimili svoj 6. i 7. album; “Roses” 2012. i “Something Else” 2017. godine. Upravo “Something Else” bilježi jedan od najvećih skokova u prodaji, za punih 913,350 %. Na albumu su unplugged i orkestralne verzije prethodno objavljenih singlova među kojima su i tri, tada, nove pjesme, dok je cover albuma hommage naslovnici najuspješnijeg “No Need to Argue” na kojoj O’Riordan s dijelom drugih članova benda sjedi na podu ispred sofe u pozadini. A iz današnje perspektive gledano, već su krenule neformalne priče kako to nije slučajnost kad je riječ o posljednjem albumu grupe na kojem jedino Dolores sjedi na podu.

O smrti pjevačice jučer u popodnevnim satima su se oglasile i njene kolege iz benda na Twitteru: “Shrvani smo odlaskom naše prijateljice Dolores. Bila je iznimni talent i bila nam je privilegija biti dio njenog života od 1989. kada samo osnovali The Cranberries. Svijet je danas izgubio istinsku umjetnicu. Noel, Mike i Fergal.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X