Producent serije ‘The Witcher’ za pojednostavljenu radnju krivi nesposobnost Amerikanaca da prate složene priče

‘Viša razina nijansi i složenosti imat će manji doseg, neće doprijeti do ljudi’.

The Witcher (foto: Netflix)

Tomek Baginski, izvršni producent Netflixove serije “The Witcher”, okrivio je za pojednostavljenu radnju serije nesposobnost američke publike da prati složene, nijansirane priče.

U razgovoru s poljskim izdanjem Wyborcza, Baginski je objasnio zašto je TV serija promijenila nekoliko točaka radnje iz romana Andrzeja Sapkowskog. “Mnogo je razumljivih razloga zašto se donose kontroverzne odluke, ali gledatelj nema taj kontekst pa ponekad zaboli što je u knjizi nešto bilo bolje”, rekao je Baginski.

Producent je posebno izdvojio zapadnjačku publiku, osvrćući se na svoj prethodni pokušaj da stvori Hardkor 44, prikaz Varšavskog ustanka koji na kraju nikada nije snimljen. “Pokušao sam objasniti: bio je ustanak protiv Njemačke, ali Rusi su bili preko rijeke, a na njemačkoj strani također su bili vojnici iz Mađarske ili Ukrajine”, prisjetio se. “Amerikancima je to bilo potpuno neshvatljivo, prekomplicirano, jer su odrasli u drugom povijesnom kontekstu, gdje je sve bilo posloženo: Amerika je uvijek dobra, ostali su negativci. I nema nikakvih komplikacija.”

Baginski je ustvrdio da su pojednostavljenja radnje “nužna” kada se “serija radi za golemu masu gledatelja, s različitim iskustvima, iz različitih dijelova svijeta, a velik dio njih su Amerikanci”. Producent je ovu očitu potrebu za pojednostavljenjem zapleta opisao kao “bolnu”, prije nego što je dodao: “Viša razina nijansi i složenosti imat će manji raspon, neće doprijeti do ljudi.”

Baginski je dao slične komentare u zasebnom intervjuu prošle godine. Raspravljajući o drugoj sezoni Witchera na YouTube kanalu Imponderabilia, producent se namjerio na stranice društvenih medija kao što je TikTok. “Kada su serije u pitanju, što je publika mlađa, logika zapleta je manje značajna”, rekao je.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X