Progovorio prvi svjedok tragedije u Indiani

David Wood, posjetitelj subotnjeg koncerta u Indiani na kojem se srušila pozornica na publiku uslijed jakog naleta vjetra, progovorio je o svojem iskustvu za LA Times.

Tragedija na Indiana State Fairu

David Wood nalazio se ispred pozornice kad se dogodio nemili događaj koji je usmrtio pet osoba i ozlijedio njih četrdeset. „Nastao je potpuni kaos. Svi smo počeli trčati od pozornice kad se ona zbog jakog vjetra nagnula nad publiku. Samo znam da sam u tom trenutku gurao suprugu ispred sebe i govorio joj da bježi“, izjavio je svjedok i dodao kako su se u silnoj panici odmah snašli doktori koji su na koncert došli kao posjetitelji. „Sa svih strana sam čuo glasove: „Ja sam doktor, pustite me da prođem!“ Bilo je nevjerojatno koliko njih je priskočilo u pomoć unesrećenima. Činilo se kao da su svi odlično organizirani iako nitko nije mogao znati da će se dogoditi tragedija.“

Indiana State Fair koji je završio tragično bio je zamišljen kao country festival na kojem su zvijezde večeri trebali biti Sugarland. Sve je prekinuto kada je u 21 sat po lokalnom vremenu iznenada došla snažna oluja praćena vjetrom koji je puhao brzinom od 100 kilometara na sat. Konstrukcija pozornice nije izdržala, te se srušila na publiku. Komemoracija za poginule održana je danas.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SRkdwrmzYXg[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X