Prophets of Rage i Audioslave organiziraju anti-inauguracijski bal

Supergrupa Prophets of Rage, koja će ovog ljeta posjetiti i Zagreb, udružena s Audioslave, koji je još jedan obiteljski bend iz porodice Rage Against The Machine jer su u njemu svi njegovi instrumentalisti u društvu Chrisa Cornela za mikorofonom, organiziraju večeras protestni koncert, istog dana kada Donald Trump postaje američki predsjednik.

Plakat anti-inauguracijskog bala
Plakat anti-inauguracijskog bala

„Anti-inauguracijski bal je slavlje otpora. Otpora prema rasizmu. Otpora prema seksizmu. Otpora prema homofobiji. Otpora prema nasilništvu. Otpora prema uništavanju okoliša. Otpora prema fašizmu. Otpora prema Donaldu Trumpu“, stoji u koncertnoj pozivnici koja je ujedno i svojevrsni proglas jer ujedno izražava jaki i nedvosmisleni stav o stvarima koje će se uskoro dogoditi na američkoj i svjetskoj sceni.

„Buljimo u distopijsku noćnu moru, osim ako ne djelujemo SADA, osim ako ne pružimo otpor SADA. Namjera nam je stvaranje „Zona bez Trumpa“ (No Trump Zones) diljem zemlje, u našim domovima, našim školama, našim radnim mjestima i našim koncertnim pozornicama. Loši predsjednici ‘rade’ dobru glazbu. Pridružite nam se, bučno ćemo zajednički braniti naša prava, našu zemlju i naš planet“, stoji u nastavku pozivnice za večerašnji anti-inauguracijski bal u Los Angelesu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh