Prvi album J.R. Augusta ‘Dangerous Waters’ u prodaji od petka 11. listopada

J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, vodeći je glazbeni talent u regiji čiji će album prvijenac ‘Dangerous Waters’ svjetlo dana ugledati u petak, 11. listopada.

J.R. August ‘Dangerous Waters’

Kao prateći glazbenik, J.R. je nastupao i snimao s ljudima poput Jimmyja Ripa (Television, Mick Jagger), Bernarda Fowlera (prateći vokal Rolling Stonesa), Sharlotte Gibson (isto), Fuzzbeeja Morsea, Phila Jonesa (Tom Petty), Remija Kabake, Kim Shaheen i drugih. Nastupao je u čuvenim klubovima u Los Angelesu – Viper Room, Whisky A Go Go i Rainbow Bar – gdje su nastupala najveća svjetska imena.

Njegov nesumnjivi talent prepoznao je i čuveni Coldplay uvrstivši ga nakon objave pjesme “Man with the Magnificent Mind” na listu talentiranih glazbenika. Još u školi J.R. je krenuo sa sviranjem po lokalnim barovima u malim gradovima na sjeveru Hrvatske. S vremenom se okrenuo vlastitoj glazbi koju piše pod utjecajem života u prirodi i svakodnevnih odlazaka u šume i na rijeke Gorskog kotara. Njegova glazba vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora pa do suvremene indie glazbe – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njemu žive.

Nakon pet objavljenih EP albuma prvijenac “Dangerous Waters” zatvorit će jedno i otvoriti novo poglavlje njegovog stvaralaštva. Pjesma i rijeka njegova su crkva, a “Dangerous Waters” svake pažnje vrijedan uradak u kojem se ocrtava izniman talent J.R. Augusta.

Od petka, 11. listopada album “Dangerous Waters” bit će dostupan na svim streaming servisima te u fizičkom izdanju po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te boljim CD shopovima.

Koncertna promocija albuma održat će se u Vintage Industrial Baru 14. studenog s početkom u 20 sati. Ulaznice nabavite u pretprodaji po cijeni od 40 kuna u sustavu Entrio, Dirty Old Shopu i Vintageu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X