Public Image Limited se natječe za predstavljanje Irske na Euroviziji

Pjesma ‘Hawaii’ je ljubavno pismo supruzi Johna Lydona s kojom živi gotovo pet desetljeća, Nori, koja živi s Alzheimerovom bolešću.

Public Image Ltd. “Hawaii”

Za predstavljanje Irske na Euroviziji natjecat će se šest izvođača: ADGY, CONNOLLY, Wild Youth, Leila Jane, K Muni & ND i… Public Image Limited.

U ponedjeljak ujutro irska televizijska postaja potvrdila je izvođače i pjesme koje će pjevati na nacionalnom izboru koji će se održati u The Late Late Showu 3. veljače. Zadatak odabira bit će podijeljen između javnosti, nacionalnog žirija i međunarodnog žirija.

Najveće iznenađenje među imenima izvođača svakako je Public Image Limited, slavni post punk bend koji je 2018. proslavio svoju 40. godišnjicu, a predvodi ih John Lydon, bivši frontmen Sex Pistolsa. PiL-ova glazba donijela im je 5 UK Top 20 singlova i 5 UK Top 20 albuma.

Pjesma “Hawaii” je ljubavno pismo supruzi Johna Lydona s kojom živi gotovo pet desetljeća, Nori, koja živi s Alzheimerovom bolešću. Opisana kao “zamišljena, osobna, ali univerzalna ljubavna pjesma koja će odjeknuti kod mnogih”, pjesma prikazuje Johna kako razmišlja o jednom od njihovih najsretnijih zajedničkih trenutaka na Havajima.

Prema bendu, emotivna balada je najbliže što će John (čija je majka bila iz okruga Cork, a otac iz Galwaya) ikada ikada doći tome da ogoli svoju dušu. “Posvećena je svima koji prolaze kroz teške trenutke na životnom putu, s osobom do koje im je najviše stalo”, kaže John. “To je također poruka nade da na kraju ljubav sve pobjeđuje.”

Michael Kealy, šef Eurovizijske delegacije RTÉ-a, zadovoljan je izborom ovogodišnjih finalista: “Zaista sam impresioniran kvalitetom i standardom šest izvođača koje imamo u finalu ove godine. Natjecanje za pjesmu Eurovizije globalni je fenomen, a konkurencija je svake godine sve teža, ali koji god od naših šest finalista bude predstavljao Irsku u Liverpoolu u svibnju, ne sumnjam da će nas predstavljati briljantno, osvajajući nove obožavatelje diljem svijeta .”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X