Publisher Radioheada tvrdi kako britanska grupa nije tužila Lanu Del Rey

Situacija oko pjesme ‘Get Free’ postaje sve zanimljivija, obzirom da zastupnici glazbenih prava Radioheada pobijaju tvrdnje Lane Del Rey.

Thom Yorke i Lana Del Rey (Foto: Wikipedia)

“Kao publisheri grupe Radiohead možemo reći da je istina da se vode diskusije od kolovoza prošle godine s predstavnicima Lane Del Rey. Jasno je da strofe pjesme “Get Free” koriste glazbene elemente strofa pjesme “Creep” i želimo da se to zna u korist svih koji su napisali “Creep”. Želimo potpuno razjasniti i da nije pokrenuta nikakva tužba protiv Lane Del Rey, kao što nije istina da su Radiohead kazali kako će prihvatiti jedino 100 % publisherskih prava od pjesme “Get Free” Lane Del Rey”, stoji u priopćenju glasnogovornika Warner/Chappell, tj. publishera Radioheada, kako prenosi Pitchfork.

Time su pobijene riječi Lane Del Rey koja je javno i na svom profilu na društvenim mrežama nedavno obznanila kako je čeka sudska borba s britanskim sastavom oko prava pjesme “Get Free” i kako nije isključeno da će pjesma morati biti uklonjena s njenog posljednjeg studijskog albuma.

Saznajte više: Radiohead se sprema tužiti Lanu Del Rey zbog plagiranja pjesme ‘Creep’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X