Pukla ljubav Slayera i Ricka Rubina

Kerry King, gitarist američke grupe Slayer rekao je da je do razlaza s American Recordings, njihovom dogogodišnjom izdavačkom kućom došlo nakon što su grupi ponudili ‘uvredljivi’ ugovor za njihov 11. studijski album, piše Blabbermouth.net.

Slayer (Foto: Nino Šolić)
Slayer (Foto: Nino Šolić)

Izlazak Slayerovog dugo očekivanog novog albuma naziva “Repentless” najavljen je za 11. rujna u izdanju Nuclear Blasta. To je velika novost jer se radi o prvom albumu nakon “Hell Awaitsa” (1985.) koji neće biti objavljen za izdavačku kuću Ricka Rubina.

U razgovoru za “The Metal Hammer Magazine Show” King je progovorio o raskidu suradnje s American Records: “Osjećaj solidarnosti puno je jači od poriva da napustimo brod i odemo negdje drugdje. Mislio sam da ćemo još uvijek izdavati za American, ali sadržaj novog ugovora koji su nam poslali bio je čista uvreda. Doživio sam to kao da nam žele poručiti: ‘Želimo vam sreću jer je kod nas više nećete imati’. Stoga smo našli nove prijatelje u izdavačkoj kući Nuclaer Blast.”

Tom Araya, pjevač i basist grupe dodao je i kako Slayer nije imao želju okončati suradnju s Rubinom dugu 28 godina. “To je bila zapravo njegova odluka. Kada smo počeli snimati album u predugovoru je stajalo da ćemo raditi s Rubinom, ali do toga nije došlo i zbog toga smo otišli”, rekao je Araya.

Slayeri su počeli raditi neke pjesme s producentom Gregom Fieldmanom koji je započeo producentski posao na “World Painted Blood” iz 2009. godine, ali ga je uskoro zamijenio Terry Date zbog neslaganja oko vremenskog rasporeda snimanja. “Smatram da će na novom albumu zbog promjena biti pozitivnih pomaka. Koliko god albuma radili u budućnosti nadam se da će Terry biti slobodan”, dodao je King.

Araya je progovorio i o negativnim stavovima nekih njihovih obožavatelja zbog snimanja albuma bez gitariste Jeffa Hannemana koji je preminuo 2013.: “Obožavatelji su prilično okrutni i to što pišu na društvenim mrežama je stvarno loše. Ljudi imaju svoje mišljenje. Neki pozitivno ali jako puno njih jebeno negativno. Teško mi je u to povjerovati pogotovo kad se radi o ljudima koji su fanovi benda”. Zaključio je da što god King i on rekli neće utjecati na negativne stavove tih ljudi.

Na novom albumu bubnjeve će svirati Paul Bostaph koji se vratio 2013., a drugu gitaru Gary Holt koji je se bendu pridružio 2011. kao koncertno pojačanje.

Slayer nakon objave albuma kreće na turneju na kojoj imaju u planu održati brojne samostalne koncerte, a nastupit će i kao glavne zvijezde “Rockstar Energy Drink Mayhem Festivala”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X