Pula Film Festival svjetski rekorder 3D projekcije

U utorak je na 59. festivalu igranog filma u Puli prikazana projekcija koja će zbog svojih tehničkih karakteristika i posjećenosti ostati zapamćena u svjetskim razmjerima. Prilikom prvog prikazivanja 3D filmova u pulskoj Areni, postignuto je nekoliko rezultata koji da sada nisu zabilježeni u kinoprikazivačkoj industriji.

3D projekcija u Areni na 59. Pula Film Festivalu (Foto: Duško Marušić - Čiči)

3D projekcija u pulskoj Areni je izvedena s udaljenosti od 73,6 metara, što je vrijednost koja nadilazi sve dosad poznate filmske projekcije, ali i tvornički predviđene postavke same tehnologije. Uz to, postignut je kut vidljivosti 3D projekcije od 60º, čime je pokrivena ukupna površina auditorija u Areni u svom punom kapacitetu.

Zahvaljujući takvim tehničkim postavkama projekcije, ostvaren je još jedan svjetski rekord.  3D projekciju održanu u utorak prema službenim podacima pratilo je 5.920 gledatelja, što je ujedno i najveći zabilježen broj gledatelja na jednoj 3D projekciji u svijetu.

Tehničku realizaciju spomenute 3D projekcije pomogao je LMT Laboratorij multimedijskih tehnologija d.o.o. iz Zagreba, koji je u Areni instalirao službeno najsvjetliji projektor na svijetu prema Guinnesovoj knjizi rekorda, a kojeg je ustupila tvrtka Barco. Kao 3D tehnologija koja je omogućila postizanja dosad nezabilježenih rezultata koristio se RealD 3D projekcijski sustav, kojeg je omogućio Blitz-Cinestar.

Za potrebe 3D projekcije zamijenjeno je postojeće platno novim srebrnim platnom proizvođača Harkness Screens, širine 18,70 metara.

3D projekcija u Areni na 59. Pula Film Festivalu (Foto: Duško Marušić - Čiči)

U Areni je te večri prikazan prvi hrvatski dugometražni igrani 3D film, “Slučajni prolaznik”  Joze Patljaka. Nakon hrvatskog 3D prvijenca, uslijedila je i 3D projekcija” Čudesnog Spider-Mana” Marka Webba.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X