Pulski redatelj Andrej Korovljev snima film o Tusti

Andrej Korovljev sprema se u ožujku započeti sa snimanjem dokumentarnog filma o Branku Črncu Tusti, preminulom frontmenu KUD Idijota.

Tusta (Foto: Facebook)

“Tužan događaj, Tustina smrt, ostavila je dubok trag u meni, osjećao sam svoju emotivnu i moralnu obavezu napraviti film koji će objediniti sve ono što je Branko predstavljao generacijama i generacijama, kako u Puli tako i u cijeloj regiji”,izjavio je redatelj Branko Korovljev za Glas Istre.

Korovljev s dokumentarnim folmom o Tusti namjerava završiti svoju filmsku trilogiju koja tematizira Pulu iz do sada neotkrivenih ili manje poznatih rakursa. Do sada je snimio dva filma na tu temu: “Una Storia Polesana” i “Godine Hrđe”.

Film će producirati producentska kuća Factum, a HAVC je također izdvojio sredstva za snimanje dokumentarnog filma o prerano preminulom frontmenu KUD Idijota.

Obzirom da je film u fazi predprodukcije redatelj moli sve koji posjeduju video i foto materijale KUD Idijota u svojim kućnim kolekcijama i žele pomoći u kvalitetnom pričanju filmske priče da se jave na mail produkcije [email protected]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X