Punčke najavile prestanak s radom nakon europske turneje

Naš punk rock trio Punčke objavio je veliku europsku turneju nakon koje objavljuju prestanak djelovanja benda.

  •  
  •  
Punčke (Foto: Dunja Ercegović)

“Nakon 12 godina vrijeme je da kažemo zbogom Punčkama. Predstavljamo zadnje datume nakon kojih ćemo prestati svirati, barem za sada, iz jednostavnog razloga – Lucija se seli na drugi dio svijeta. Cijeli naš put je bio genijalan, pa budite i s nama ovih zadnjih nekoliko mjeseci, bit će ovo zadnja prilika da nas čujete i vidite uživo i nećete požaliti. Jako nam je teško, ali volimo vas sve i veliko hvala na potpori,” poručuju Punčke.

Europska turneja će Punčke u dva mjeseca provesti kroz 14 nastupa. Koncertnu seriju započinju 12. travnja u slovenskoj Bistrici ob Sotli, dan nakon u Rijeci, 19. travnja u Šibeniku dok mjesec završavaju 30. travnja u Ljubljani. Prvog dana svibnja bend je u Munchenu, 3. svibnja u Karlsruheu, a dan nakon u Amsterdamu. 6. svibnja bend se vraća u njemački Hamburg, 7. svibnja su u Berlinu, a 9. u Leipzigu. 11. svibnja Punčke su u Murskoj Soboti, a 18. svibnja na Zagreb BeerFestu dok će lipanj obilježiti nastup u Kaštelima 15. i onaj u ŠkofjiLoki 21. lipnja.

Objava nove strane turneje dolazi kao još jedna kruna bogate karijere benda. Od 2007. kada je sve počelo u Vinkovcima, Punčke su ubrzo postale jedan od najznačajnijih domaćih bendova u proteklom desetljeću. Prvijenac “Sunčano s povremenom naoblakom” je odmah završio među najboljim abumima u Hrvatskoj i regiji, a uslijedili su “Ništa nije kako se čini” i EP “Valovi”.

S jednim od najdužih popisa svirki u svom stažu koji sada broji više od 350, Punčke su nastupile na EXIT-u, Szigetu, Terraneu, odradile veliku europsku i azijsku turneju, otvarale za Queens Of The Stone Age i obilježile regionalnu scenu. Novi datumi bit će posljednja prilika vidjeti eksplozivni, bučan i iskren nastup Lucije, Anje i Gorana koji će pokazati da je svirka uživo njihov najveći adut.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X