‘Punjeta’ – novi singl Leta 3

Dvije godine su prošle od posljednjeg službenog singla grupe Let 3 – ‘Hvala tebi Kriste’ – koji se našao na trodjelnom vinilnom izdanju ‘Kurcem do vjere / Thank You Lord’ objavljenom krajem prošle godine, a koje sadrži i dodatak u obliku DVD-a i virtualnog streaminga videozapisa recitacije ‘Svršimo s Božjim sudom’ Antonina Artauda u izvedbi Damira Martinovića Mrleta.

Let 3

Nastala na temeljima Leta 2, sa dijelom teksta napisanim početkom 80-ih, dorađivana sljedećih 30-ak godina, sa refrenom i aranžmanom iz aktualne 2013., ”Punjeta” je himna svih živućih generacija i logična poveznica sadašnjosti i mitologiziranih 80-ih. Spoj koji je nastajao 3 desetljeća; od Termita, Strukturnih Ptica i Leta 2 do aktualnog Leta 3, lišen akademizma bilo kojeg vremena najnovije je obraćanje hrvatskoj javnosti vječnih disidenata domaće glazbene scene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f3Saz6yYw68[/youtube]

”Punjeta” je himna radničkoj klasi, radnom narodu i svim Hrvatima – rekao je Damir Martinović Mrle.

Let 2 – Na albumu čiji izlazak se očekuje u lipnju, a koji će rijetke lo-fi snimke Leta 2 konačno katalogizirati i uvrstiti u domaću diskografiju dostupnu svima koji su bili suvremenici ove punk supergrupe kao i onima mlađih generacija, naći će se i najnoviji singl Leta 3 ”Punjeta”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X