Radio 101 prestao s emitiranjem na 101 MHz zbog nevažeće koncesije

Radio 101 se gasi dok se ne raspiše novi natječaj za koncesiju na temelju kojeg bi eventualno trebao dobiti novu uporabnu dozvolu.

Radio 101

Zagrebački Radio 101 u ponoć je prestao s emitiranjem programa na 101 MHz, ali je nastavio s emitiranjem preko internetskog streaminga. Poznata radijska postaja nije pravovremeno dobila novu radijsku koncesiju za područje Zagreba i Zagrebačke županije.

Radio 101 je prošlog tjedna zatražio izdavanje privremene koncesije od Vijeća za elektroničke medije nakon što je ista 19. svibnja odbacila ponudu uprave radija zbog nepotpune dokumentacije, izvan roka predane potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza, te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje.

Odluka o gašenju došla je nakon sastanka uprave Radija 101, Vijeća za elektroničke medije i Hrvatskog novinarskog društva, a zaključci su da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam “privremene koncesije”. U skladu s dugovječnošću u zagrebačkom radijskom eteru, te značajem Radija 101, iz Vijeća su izvijestili da će u što kraćem roku raspisati novu obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Radio 101 započeo je s radom 1984. kao Omladinski radio, te je često bio na meti vlasti i dušebrižnika zbog drukčijeg načina poimanja i korištenja medijskog prostora od ostalih medija u socijalizmu. Godine 1996. Radio 101 je izgubio koncesiju, ali je ju je dobio nakon što se na središnjem zagrebačkom Trgu Josipa Jelačića okupilo oko 100.000 kako bi dali podršku radiju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X