Radionice 16. Seasplasha nude program od plesa na svili do video produkcije

Kao i svake godine Seasplash festival u i ovom 16. izdanju svojim posjeteljima nudi niz besplatnih radionica kojima mogu ispuniti dnevni dio festivalskog dana.

Radionice 16. Seasplasha

Radionica intuitivnog udaraljkanja

Po prvi puta posjetitelji Seasplash festivala moći će sudjelovati u spontanom udaraljkaškom krugu, te nešto više naučiti o vještinama potrebnima za slobodno, ali odgovorno muziciranje u skupini. Slobodni su se priključiti i ostali posjetitelji koji žele samo zaplesati uz bubnjeve. Voditelj radionice je Nino Orepić, magistar biologije, te formalno i neformalno školovani glazbenik koji ovaj festival pohodi od samih njegovih početaka. Srž njegove glazbene vizije i potrebe u slobodnom je, ali i odgovornom glazbenom izrazu. U traženju i stvaranju groovea. Radionica je namijenjena svima, bez obzira na glazbeno (ne)iskustvo. Ništa se neće učiti na pamet. Na raspolaganju će biti određeni broj instrumenata, no dobrodošli su i vaši. Prijave se vrše na licu mjesta.

Plesna radionica (Funk, Hip-Hop & Dancehall Style)

Plesne radionice street i club stilova po prvi puta na Seasplash festivalu predstavit će Funkadelik plesna škola iz Zagreba. Vesna Grandeš i Fine Line Crew održat će plesne radionice iz funk, hip-hop i dancehall glazbenog stila u dnevnim satnicama festivalskog programa. Radionice će biti otvorenog i zatvorenog tipa podjeljenje u tri dana festivala, od 19. do 21. srpnja. Za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na: [email protected]. Vrijeme prvog susreta kao i ostali detalji bit će poslani na kontakte prijavljenih.

Aerial Silk radionica

Aerial Silk radionica vodi vas kroz umjetnost plesa na svili. Polaznici radionice otkrit će i upoznati važnost ravnoteže te moć, rastezljivost i fleksibilnost vlastita tijela, kao i osnove cirkuske akrobacije u zraku uz pomoć tkanina koje vise. Voditeljica radionice je Tina Križanič, mlada djevojka iz Slovenije koja se s radionicom Aerial Silka po prvi puta na Seasplash festivalu predstavila prošle godine. Tina se aktivno bavi zračnom akrobacijom, jogom te gimnastikom. Radionica je namijenjena svim posjetiteljima festivala. Zainteresirani polaznici za sudjelovanje se mogu prijaviti na licu mjesta, a radionica će se održati kroz četiri dana festivala, od 19. do 22. srpnja. Prvi sastanak polaznika i voditeljice bit će prvog dana festivala, 19. srpnja u 20 sati na plaži pored BeachSplash pozornice. Prijave se vrše na licu mjesta.

Dub Yoga

Dub Yoga sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Dio radionice bit će posvećen vježbanju u paru i akrobatskoj jogi (acro­yoga). Acro­yoga je zabavan način vježbanja joge u parovima. Jedna osoba čini bazu za vježbanje, dok druga “leti” sama ili uz nečiju pomoć. Voditelj radionice je Marko Antunović, kineziolog koji strast prema zdravlju i zabavi usmjerenim tjelesnim aktivnostima dijeli s vježbačima u Zagrebu i bližoj okolici dugi niz godina. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno nikakvo predznanje. Prijave se vrše na licu mjesta, a idealno je da posjetitelji koji žele sudjelovati ponesu svoju prostirku za vježbanje (karimat) ili običnu prostirku za plažu. Radionica je besplatna za sve posjetitelje festivala, a planirano vrijeme njenog održavanja je od 18:30 do 20:30 na krovu tvrđave Punta Christo sve festivalske dane, od 19. do 22. srpnja. Prijave se vrše na licu mjesta.

Radionica video produkcije

Četvrtu godinu zaredom na Seasplash festivalu održat će se video produkcijska radionica. Polaznici radionice naučit će osnove snimanja i montaže videa, a tijekom festivala kreirat će i vlastiti video uradak. Voditelj radionice je David Tešić – DMT, dugogodišnji dokumentarist Seasplash festivala. David je diplomirao televizijsku produkciju u SAD-u, a posljednjih 10 godina radi kao stalni suradnik za razne produkcije i kompanije u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovogodišnja radionica održat će se od 19. do 25. srpnja, a sudjelovanje je potpuno besplatno za sve posjetitelje festivala. Jedini uvjet je da polaznici moraju imati vlastitu opremu (video kameru, digitalni fotoaparat, mobitel…). Prvi susret polaznika s voditeljem radionice bit će 19. srpnja u 16 sati. Detaljnije upute primit ćete putem e-maila nakon isteka roka za prijave.

Radionica Sound System kulture

Polaznici radionice Sound System kulture pobliže će biti upoznati s pojedinostima rada užeg tehničkog tima koji vodi brigu o glavnoj festivalskoj pozornici – MainSplash. Uz uvodnu prezentaciju polaznici će moći prisustvovati tonskim probama te dobiti uvid u pripremne radnje te obveze i odgovornosti tehničkog tima angažiranog na festivalu. Voditelj radionice je Robert Martinović (Bamwisea, Jahstice), jedan od ponajboljih tehničara zvuka u Hrvatskoj Prvi susret polaznika i voditelja radionice bit će drugog dana festivala, 20. srpnja u 14 sati pored glavne pozornice Mainsplash. Prijave se vrše na licu mjesta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X