Rambo Amadeus objavio verziju pjesme ‘Mujo kuje flamenco sevdah’ bez auto-tunea

Prva verzija, nazvana eksperimentalnom, pjesme ‘Mujo kuje flamenco sevdah’ prije mjesec dana je iznenadila mnoge Rambove poklonike, obzirom da se u njoj poigrao upotrebom auto-tunea na vokalu.

Rambo Amadeus ‘Mujo kuje flamenco sevdah’

“Mirza (Redžepagić), gitarista, koji godinama proučava i usavršava sevdah na gitari, boravio je u Andaluziji i kao što čujete – ovladao majstorijom Flamenka, nakon što smo malo kontaktirali putem Fejsbuka, složili smo se da treba da se uradi obrada ove pjesme. Iako smo u početku mislili da treba da bude čisti Flamenko, na kraju je prevagnula odluka – da ipak zvuči malo futuristički, ipak je 2022 godina”, objasnio je u kolovozu Rambo Amadeus u objavi eksperimentalne verzije pjesme “Mujo kuje flamenco sevdah” u kojoj je njegov vokal propušten kroz ‘futuristički’ auto-tune.

Dakako, riječ je o obradi čuvene sevdalinke “Mujo kuje konja po mjesecu”.

Ovog vikenda Rambo Amadeus objavio je straight verson iste pjesme – sve je isto, ali nema auto-tunea na vokalu, što su poklonici u komentarima pozdravili, za razliku od prve verzije koja je podijelila mišljenja, a jedno od njih je glasilo: “Glede upotrebe auto-tunea u izvođenju tradicionalne sevdalinke morat ću citirati jednog nekada jako mudrog čovjeka: ‘Turbo folk je nekritična upotreba tehnologije'”.

“Mujo kuje flamenco sevdah” straight version:

“Mujo kuje flamenco sevdah” experimental version:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X