Rammstein objavio novi album koji je i prije objave postao kontroverzan

Ako se netko voli igrati s vatrom, to je Rammstein. Stoga ne čudi kako upravo jedna šibica krasi naslovnicu njihovog novog studijskog albuma naslova ‘Rammstein’, koji je svjetlo dana ugledao u petak 17. svibnja.

Rammsten ‘Rammstein’

Fanovi su na ovo novo studijsko izdanje čekali deset godina – prethodio mu je zamjećeni album „Liebe ist für alle da” (2009.). „U potpunosti razumijem fanove koje možda nervira činjenica da toliko dugo trebaju čekati na novi materijal” iskreno govori Christoph Schneider u intervjuu za njemački Metal Hammer i nastavlja: „No nama treba vremena da zaista budemo dobri. To je naš standard – izvući maksimum iz svake note!”

Novo izdanje donosi 11 pjesama, uključujući i prethodno objavljene singlove „Deutschland” i „Radio”, koji su do sada prikupili više od 100 milijuna streamova i pregleda pratećih videospotova. Uz Rammstein, za produkciju izdanja zaslužan je i Olsen Involtini, njihov dugogodišnji suradnik.

Novi materijal grupa će uskoro započeti predstavljati i uživo – 27. svibnja započinju veliku stadionsku turneju, za koju se već sada može reći da je većinom rasprodana. Najbliže našem prostoru nastupit će 8. i 9. lipnja u Münchenu te 22. i 23. kolovoza u Beču. U svom specifičnom stilu Christian „Flake” Lorenz je za Metal Hammer komentirao turneju pred njima: „Svirati na stadionu je zapravo za djedove. Nikada nisam vidio neki cool mladi bend da svira stadionske nastupe, to je više za živuće mrtvace, kao The Rolling Stones i AC/DC. Nikada ne bih išao na stadion pogledati nečiji nastup, nije dobro niti za izvođača niti za publiku. To me podsjeća na odnos Istočne Njemačke prema programu kulture – vidiš nešto, ali s tim ne možeš uspostaviti odnos”.

Navedeni intervju zaključio je Richard Z. Kruspe slikovitim opisom novog albuma: „Često me pitaju da usporedim novi album s prethodnim. Uistinu vjerujem kako je novi album zanimljiviji i muzikalniji, nije toliko kontroliran. Rekao bih da zvuči kao Rammstein 3D – ima dubinu koju nismo imali prije.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X