Raste inicijativa za ženom u ulozi Jamesa Bonda

Otkako je Daniel Craig najavio da će ga publika u ulozi Jamesa Bonda imati prilike vidjeti u samo još jednom nastavku franšize, traju nagađanja oko toga tko bi mogao uskočiti u smoking kultnog britanskog špijuna.

  • 91
    Shares
Sean Connery kao James Bond u filmu Dr. No (izvor: Wikipedia)

Tom Hardy, Idris Elba, Tom Hiddleston, James Norton i Harry Styles tek su neka od imena kojima se barata u kuloarima, no s druge strane bazena sve se više fanova, ali i dojučerašnjih favorita za ulogu Bonda, zalaže za kompletni “makeover” franšize i za ulogu Bonda traže crnu ženu, ili makar ženu.

Prošlog je tjedna i Idris Elba uskočio u taj “bandwagon”, “Jesmo li zainteresirani za Bondov karakter i je li nositelj tog karaktera mora biti isključivo muškarac?”, izjavio je za Variety. “Zašto ne učiniti nešto drugačije s Bondom, zašto Bond ne bi bila crna žena?”

Nedugo nakon Elbe oglasila se i britanska premijerka Theresa May, nadležna i odgovorna iza britanske obavještajne agencije MI6, koja je poduprla incijativu da se James Bond preimenuje u Jane Bond, ili da naprosto zadrži konspirativno ime, ali da ulogu tumači žena.

U kratkom intervjuu za BBC prvo je izrazila oduševljenje potezom BBC-ove produkcije da Doktora Who u nastavku popularnog serijala utjelovi glumica Jodie Whittaker, a potom je pozvala i ostale da se uključe u kampanju za ženskog Jamesa Bonda.

Chris Hemsworth za ulogu je već preporučio Charlize Theron na temelju njene nedavne uloge u akcijskom hitu “Atomic Blonde”, a prema anketi koju provodi popularni filmski portal IMDb, najviše šansi za ulogu ima Scarlett Johansson, između ostalih, i u konkurenciji Thandie Newton, Alicije Vikander, Emilije Clarke, Naomie Harris itd.

Zagriženi fanovi čvrsto se opiru ovoj ideji navodeći da se odstupanjem od Flemmingovog predloška Jamesa Bonda naprosto više ne radi o Jamesu Bondu. Tim Stanley iz britanskog Telegrapha navodi kako je Flemming Bonda opisivao po uzoru na poznatog kompozitora, glumca i pjevača iz tog vremena Hoagya Carmichaela, a da je Bondov hladan, mačistički karakter temeljen na mješavini svih špijuna i komandosa koje je Flemming susreo tijekom Drugog svjetskog rata u Mornaričkoj obavještajnoj službi.

“Dajte Bondu sise i izgubit ćemo magiju iza njegovog karaktera”, piše Tim Stanley.

  • 91
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X