Raste inicijativa za ženom u ulozi Jamesa Bonda

Otkako je Daniel Craig najavio da će ga publika u ulozi Jamesa Bonda imati prilike vidjeti u samo još jednom nastavku franšize, traju nagađanja oko toga tko bi mogao uskočiti u smoking kultnog britanskog špijuna.

Sean Connery kao James Bond u filmu Dr. No (izvor: Wikipedia)

Tom Hardy, Idris Elba, Tom Hiddleston, James Norton i Harry Styles tek su neka od imena kojima se barata u kuloarima, no s druge strane bazena sve se više fanova, ali i dojučerašnjih favorita za ulogu Bonda, zalaže za kompletni “makeover” franšize i za ulogu Bonda traže crnu ženu, ili makar ženu.

Prošlog je tjedna i Idris Elba uskočio u taj “bandwagon”, “Jesmo li zainteresirani za Bondov karakter i je li nositelj tog karaktera mora biti isključivo muškarac?”, izjavio je za Variety. “Zašto ne učiniti nešto drugačije s Bondom, zašto Bond ne bi bila crna žena?”

Nedugo nakon Elbe oglasila se i britanska premijerka Theresa May, nadležna i odgovorna iza britanske obavještajne agencije MI6, koja je poduprla incijativu da se James Bond preimenuje u Jane Bond, ili da naprosto zadrži konspirativno ime, ali da ulogu tumači žena.

U kratkom intervjuu za BBC prvo je izrazila oduševljenje potezom BBC-ove produkcije da Doktora Who u nastavku popularnog serijala utjelovi glumica Jodie Whittaker, a potom je pozvala i ostale da se uključe u kampanju za ženskog Jamesa Bonda.

Chris Hemsworth za ulogu je već preporučio Charlize Theron na temelju njene nedavne uloge u akcijskom hitu “Atomic Blonde”, a prema anketi koju provodi popularni filmski portal IMDb, najviše šansi za ulogu ima Scarlett Johansson, između ostalih, i u konkurenciji Thandie Newton, Alicije Vikander, Emilije Clarke, Naomie Harris itd.

Zagriženi fanovi čvrsto se opiru ovoj ideji navodeći da se odstupanjem od Flemmingovog predloška Jamesa Bonda naprosto više ne radi o Jamesu Bondu. Tim Stanley iz britanskog Telegrapha navodi kako je Flemming Bonda opisivao po uzoru na poznatog kompozitora, glumca i pjevača iz tog vremena Hoagya Carmichaela, a da je Bondov hladan, mačistički karakter temeljen na mješavini svih špijuna i komandosa koje je Flemming susreo tijekom Drugog svjetskog rata u Mornaričkoj obavještajnoj službi.

“Dajte Bondu sise i izgubit ćemo magiju iza njegovog karaktera”, piše Tim Stanley.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X