Podijelili smo 2×1 ulaznicu za za valentinovske izvedbe ‘Nečastivih’ te za nastup Raimunda Hoghea

Programski blok Queer Zagreb Sezone u veljači se otvara izvedbom Raimunda Hoghea (10. veljače, F22), kojoj slijede nove izvedbe ‘Nečastivih’ hrvatskog koreografa Brune Isakovića, (13. i 14.veljače, MSU) te re-izvođenje performansa Marine Abramović, u izvedbi Ine Sladić (13. veljače, MSU).

'Nečastive'
‘Nečastive’

Raimund Hoghe djeluje kao koreograf i plesač već više od dva desetljeća tijekom kojih je osvojio priznanje na svjetskoj razini. Nakon sola posvećenog Judy Garland “An Evening with Judy”, kojeg je Domino 2012. predstavio zagrebačkoj publici, Hoghe sada radi s četvero svojih najdražih plesača: Ornellom Balestrom, Marion Ballester, Emmanuelom Eggermontom te Takashiem Uenom. A Hoghe će se, jednako kao i njegov najbliži umjetnički suradnik, Luca Giacomo Schulte, također vratiti na plesni pod.

U okviru Queer Zagreb Sezone, novi rad, jedan od najcjenjenijih europskih koreografa Raimunda Hoghea moći će se pogledati 10. veljače u 20 sati u dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti, u Frankopanskoj 22.

Biografije i osobnosti plesača iz Japana, Francuske, Italije i Njemačke su u fokusu ovog djela – zajedno s glazbenom lepezom iz različitih perioda i država. Gudački kvartet Franza Schuberta „Der Tod und das Mädchen“ i „Sarabande“ Georga Friedricha Händela ovdje ima posebnu ulogu, kombinirani s talijanskim kanconama, japanskim hitovima i songovima iz američkih mjuzikla. Time ovaj „kvartet“ publiku vodi na putovanje kroz različita razdoblja i kulture, predstavljajući ljudske razlike i sličnosti i progovara o smrti dok istovremeno slavi život.

Hoghe Quartet
Hoghe Quartet

Gostovanje Raimunda Hoghea ostvaruje se uz potporu The nationales performance netz.

Sljedeće izvedbe na programu Queer Zagreb Sezone su na rasporedu 13. i 14. veljače, kada će u Muzeju suvremene umjetnosti biti izvedene „Nečastive“ Brune Isakovića, te performans Ine Sladić.

Nečastivi valentinovski vikend program u MSU-u počinje re-izvođenjem performansa Marine Abramović „Art must be beautiful, artist must be beautiful“. Posebnost je ove izvedbe, koja je zakazana za 13. veljače u 19 sati, da je Ina Sladić prva dobila službeno odobrenje Marine Abramović za ponovno izvođenje ovog performansa nakon originalne izvedbe iz Kopenhagenu 1975. Program u MSU-u nastavlja se 13. i 14. veljače u 20 sati izvedbama plesne predstave „Nečastive“ koreografa Brune Isakovića, te performansom iznenađenja koji postavlja pitanje mogu li heteroseksualni parovi spasiti ljubav u ovo doba krize.

Abramovic - Art Must Be Beautiful
Abramovic – Art Must Be Beautiful

Ulaznice za Raimunda Hoghea po cijeni od 50 i 30 kuna za studente mogu se rezervirati putem maila [email protected] ili na broj telefona 099 2938 412.

Ulaznice za izvedbe “Nečastive” po cijeni od 50 i za studente 30 kuna mogu se rezervirati putem maila [email protected] i [email protected], na broj telefona 099 2938 412 ili ih kupiti u Kolažu (Milana Amruša 11).

Ulaz na performans Inje Sladić je slobodan.

Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu za priredbu Raimunda Hoghea te 2×1 ulaznicu za obje izvedbe „Nečastivih“. Točan odgovor na pitanja: za Hoghea – Gdje u Zagrebu nastupa Hoghe? glasi: U dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti.  Za „Nečastive“ – Kako se zove koreograf predstave? glasi: Bruno Isaković. Ulaznice za Raimunda Hoghea dobile su: Ivana Beškara i Andrea Ritoša, a ulaznice za “Nečastive” dobili su: Ivona Mihaljević i Denis Palačić. Dobitnice će moći podići ulaznice ua uzlazu prije održavanja predstava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X