RDD premijera: Riječki Turisti donose singl ‘Rekvijem za san’ i treći studijski album ‘Apneja’

Riječani na čelu s gitaristom i autorom Vladom Simcichem Vavom i vokalisticom Ivom Močibob donose novi spot i ploču.

Turisti “Rekvijem za san” (foto: Kristina Barišić)

“Riječki Turisti nisu samo turisti na hrvatskoj rock sceni, oni su prekaljeni profesionalci koji su odlučili svirati muziku koju vole’”, piše Ravno do dna o riječkim rockerima koji nam donose nove glazbene materijale. Nakon nastupnog albuma ‘’Human_esque’’ i drugog albuma pod nazivom ‘’Revolución’’, prožetih zvukom osamdesetih i devedesetih, Riječani na čelu s gitaristom i autorom Vladom Simcichem Vavom i vokalisticom Ivom Močibob, donose novi singl “Rekvijem za san”, s kojim ujedno objavljuju i svoj treći studijski album “Apneja”. Uz Vavu I Ivu, Turisti su i Bobo Grujičić na bubnjevima te Sergej Hofman na basu.

“Rekvijem za san”, čija glazba i tekst nose potpis Vlade Simchicha Vave, pjesma je koja, kaže nam Vava, ne govori o životu samo kao o pukom protoku vremena, niti je ispunjen samo čarolijom liričnosti sna ili tugom, život se sastoji od stalnih prijelaza između nekoliko događaja.

“U stalnom smo prijelazu između nekoliko prizora, događaja, oni nas čine boljima, ali nerijetko nas ostavljaju u nedoumicama kao dostavljača hrane s pogrešno upisanim adresama. Vrlo je lako u takvim trenucima pripisati to razdoblje rekvijemu za samo postojanje, izokrenuti se protiv sebe, odustati. Ponekad je potrebno čak krivotvoriti, ali nikada na štetu drugoga, i istinu da bismo ostali dobro, nazvati poraz pobjedom. Sve kako bismo shvatili koliko je ljubav teška i istodobno blistava.”

Vizualni identitet pjesmi dala je kreativna riječka redateljica Kristina Barišić s kojom bend prvi put surađuje, a sudeći po reakcijama, sigurno ne i zadnji.

Uz već objavljene singlove “Porušena stabla”, “Tigar od papira” i “Radostan dan”, obradu kultne pjesme Katarine II, “Requiem za san” predstavlja novi studijski album, koji uz već objavljene donosi još pet pjesama, “Nisam sama”, “Zeitgesist”, “Obasjani”, “Kada jednom” i “31221”, snimljene i masterirane u studiju GIS pod producentskom palicom njihova stalna suradnika Mateja Zeca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X