Red Hot Chili Peppers: Imamo 30 novih pjesama, ali još nemamo producenta

Josh Klinghoffer, gitarist grupe Red Hot Chili Peppers otkrio je za Noise 11 da imaju spremnih 30 novih pjesama, no sistem rada je izmjenjen. Rick Rubin više nije uključen u rad na pjesmama.

Josh Klinghoffer (Foto: Nino Šolić)

Gitarist je priznao kako Red Hot Chili Peppers provode puno vremena u studiju snimajući novi material unatoč činjenici da još uvijek nisu angažirali producenta. Ta tvrdnja u prvi plan stavlja  sumnju da je nešto krenulo po krivom u suradnji s Rickom Rubinom koji je do sada bio, gotovo pa, peti član RHCP-a.

“Peppersi rade po cijele dane. Pišemo i uglazbljujemo, mogu reći, više nego što se to prije radilo. Flea sada ima uistinu odličan studio. Ne prođe dan, a da nešto ne snimimo”, izjavio je Klinghoffer za australski Noise 11.

“Napisali smo oko 30 novih pjesama. Na sličan način smo radili i prošli album, koji je ujedno bio i moj prvi za Pepperse. Tada smo završili album s 50 snimljenih pjesama, od kojih smo objavili 17 njih koje nisu uvrštene na album i to u kasnijem proširenom izdanju. Nismo željeli to ponoviti i ovog puta, ali eto već smo na 30 pjesama”, tvrdi gitarist.

Hoće li se ili neće Rick Rubin priključiti, još uvijek nije sigurno, iako je Rick zajedno s bendom još od njihovog albuma “Mother’s Milk” (1989.)

“To je još uvijek u zraku. Obično je Rick sudjelovao u aranžiranju pjesama, što ovog puta nije slučaj. To je nekako dobro za mene. Volim ovaj način kad smo samo mi iz benda uključeni u rad na pjesmama. Još uvijek nemamo producenta i tko zna što se sve može dogoditi na tom planu”, ističe Klinghoffer.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X