Red Hot Chili Peppers u kolovozu izdaju novi album

Red Hot Chili Peppers objavit će deseti studijski album ‘I’m With You’ 29. kolovoza ove godine (U Hrvatskoj 30. kolovoza), potvrđeno je i službeno.

Red Hot Chili Peppers (Foto: Michael Muller)

Postojale su spekulacije kako bi nasljednih dvostrukog albuma „Stadium Arcadium“ iz 2006. godine trebao nositi naziv ‘Dr Johnny Skinz’s Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head’. Isti je nastao kad je jedan prijatelj Anthonyja Kiedisa bio pod utjecajem LSD-ija, no kalifornijska četvorka ipak je pronašla jednostavnije rješenje.

Album je producirao stari prijatelj benda (ako ne već i pridruženi član) Rick Rubin, a prvi singl ‘The Adventures Of Raindance Maggie’ u eteru i na internetu će se pojaviti 18. srpnja.

„I’m With You“ je prvi album grupe nakon uratka „One Hot Minute“ iz 1995. godine na kojem nema gitariste Johna Frusciantea koji je napustio RHCP 2009. godine. Na njegovo mjesto je došao bivši tour gitarist grupe Josh Klinghoffer. Red Hot Chili Peppers su potvrdili nastupe u Brazilu, Japanu i Hong Kongu, ali još uvijek na listi nema niti jednog koncerta u SAD-u i Europi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X