Redatelj Dario Lonjak pokrenuo crowdfunding kampanju za zombie komediju ‘HoliDead’

‘HoliDead’ zamišljen je kao film koncipiran na kulturološkom sukobu između egzotične lokalne (hrvatske) tradicije i modernog zapadnog života. Kao zombie film ‘HoliDead’ bi trebao biti dobra mješavina nasilja i smijeha.

'HoliDead'
‘HoliDead’

Nagrađivani redatelj Dario Lonjak je zajednos koautorom zombie romana “Kriza” Velimirom Grgićem (književnik, producent, novinar), upravo pokrenuo FundThis kampanju kako bi dovršili film “HoliDead”. “To je unikatan film sunca, plaža, alkohola, droge, polugolih djevojaka u susretu s mesom gladnim zombijima. Primarmo je riječ o komediji, ali film će u sebi sadržati sve atribute zombie žanra”, pojašnjava Grgić.

Priča o “HoliDead” se vrti oko pet mladića i djevojki iz Velike Britanije i SAD-a koji posjećuju Hrvatsku za vrijeme ljetnih godišnjih odmora. Njihov sam o odmoru ubrzo ispari kad se zateknu usred zombie apokalipse. Mediteranska arhitektura i priroda, pitoreskne plaže, trgovi malih primorskih mjesta, ukratko sve to je zamišljeno kao kulisa ovog filma koji će na sebi svojstven način odraditi i reklamu Hrvatske kao turističke destinacije.

Traženi iznos na FundThis crowfunding stranici je 100.000 američkih dolara, a njihovim prikupljanjem Lonjak i Grgić planiraju privući nove investitore. Ne žele napraviti trash, već komercijalni film. Tvrde kako im je 500.000 američkih dolara dovoljno za zabavni film, no nadaju se proširenju budžeta na milijun dolara čime bi “Holi Dead” trebao biti bolji u svakom pogledu, a time i uspješniji.”

Samu video prezentaciju filma odradila je glumica Tihana Lazović.

HoliDead FUNDTHIS from Dario Lonjak on Vimeo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X