Regionalna premijera filma ‘YU Grupa – Trenutak sna’ Darka Lungulova na ZagrebDoxu

Redatelj Lungulov dobitnik je Nagrade grada Beograda za filmsko i radiotelevizijsko stvaralaštvo za scenarij i režiju ovog filma.

YU Grupa – Trenutak sna

Regionalna premijera nagrađivanog filma “YU Grupa – Trenutak sna” bit će održana na 20. ZagrebDox festivalu, jednom od najvažnijih festivala dokumentarnog filma u regiji, u okviru programa Glazbeni globus. Film će biti prikazan u četvrtak, 18. travnja u 19.30 h uz prisustvo redatelja Darka Lungulova i u petak, 19. travnja u 17 h u Kapitol Boutique Cinema.

Objavljeno je i da je Lungulov dobitnik Nagrade grada Beograda za filmsko i radiotelevizijsko stvaralaštvo za scenarij i režiju ovog filma. Nagrada će mu biti uručena na svečanosti u Skupštini grada u petak, 19. travnja.

„YU Grupa – Trenutak sna” je priča o rokenrol grupi koja je nadživjela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o obitelji. Film prati trojicu braće Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno s novom Jugoslavijom, 1940-ih godina. Epsko, ali istovremeno i duboko intimno ostvarenje, kreativno koristi arhivski materijal i do sada neobjavljivane Super 8 filmove da bi ispričao priču o trajanju, ljubavi i borbi.

U ovaj jedinstven film, sniman sedam godina, a montiran duže od dvije godine, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje.

U filmu sudjeluju Žika Jelić, Dragi Jelić, Rade Jelić, Petar Jelić, Raša Đelmaš, Dragoljub Đuričić, Saša Radojević – Žule, Peca Popović, Siniša Škarica

Originalnu glazbu za film skladao je Petar Jelić. Autor postera je akademski slikar Boban Savić Geto, poznat po ilustracijama, stripovima i scenografiji. Ostvarenje je podržao i Filmski centar Srbije. Koproducent filma je Mirko Miljuš.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X