Reizdanje ‘Gracelanda’ i otvaranje starih rana

Legendarni duo Simon & Garfunkel nije uspio zajednički ostvariti album sve od ‘Bridge Over Troubled Water’ iz 1970. godine nakon kojeg su se ubrzo razišli.
Simon je povodom reizdanja svog popularnog albuma ‘Graceland’ na Sundance film festivalu govorio i o nepremostivim problemima s Garfunkelovim glasnicama zbog kojih se prekinula njihova suradnja: “ Ne želim se vraćati u prošlost.”

Paul Simon 'Graceland'

Duo je posljednji put ostvario kratki reunion kada su 2009. godine sudjelovali na 25. godišnjici Rock And Roll Hall Of Fame, a 13 ugovoreni koncerata te godine nikada nisu odradili. Paul Simon napustio je svaku nadu da će ikada više snimati s Artom Garfunkelom.

No došlo je vrijeme za obilježavanje jedne druge obljetnice, objavljivanje albuma “Graceland” Paula Simona.

“Graceland” je legendarni album i po tome što je Simon 1986. u jeku režima Apartheida otišao snimati u Južnoafričku Republiku. Afrički Nacionalni Kongres svojevremeno je označio taj album kao otvorenu podršku režimu, kontroverza je obrađena u filmu pod nazivom “Under African Skies” koji obilježava 25. godišnjicu albuma. Na pitanje o tome žali li zbog učinjenog Simon je rekao: “Ne žalim zbog ičega jer je sve na kraju dobro završilo. Da li sam mogao nešto drugačije napraviti? Vjerojatno jesam. U 16 mjeseci koliko je trajalo snimanje albuma da mi je itko iz Afričkog Nacionalnog Kongresa rekao da ne žele da radim što radim ili da bi htjeli da ih podržim svojom izjavom, ja bih to bio rado učinio.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X