Renaud Garcia-Fons dolazi na 12. Međunarodni etno jazz festival u Karlovcu

Od 20. do 22. srpnja u Karlovcu na Starom gradu Dubovcu nastupit će Astrid Kuljanić, Zvjezdan Ružić i Renaud Garcia-Fons.

Renaud Garcia-Fons

I ove godine u Karlovcu na Starom gradu Dubovcu održat će se međunarodni etno jazz festival u sklopu kojega će publika imati priliku vidjeti tri odlična koncerta koncerta. Program u petak 20. srpnja otvaraju Astrid Kuljanić & Transatlantic Exploration Company. Internacionalni sastav vodi Astrid Kuljanić, pjevačica iz Rijeke, rodom sa Cresa, koja je magistrirala pjevanje u SAD-u, na “Manhattan School of Music” te je i autorica i aranžerka. Na festivalu će predstaviti debitantski album pod nazivom “Riva”, izdan za newyorkški label One Trick Dog Records. Program koncerta sastoji se od autorskih kompozicija Astrid Kuljanić, obrada creskih i lošinjskih folkornih pjesama te jazz standarda u izvedbi internacionalno priznatih glazbenika Bena Rosenbluma  (harmonika, New York), Mata Muntza (kontrabas, Seattle) te Rogérija Boccata (udaraljke, Sao Paolo).

Astrid Kuljanić & Transatlantic Exploration Company

Druga večer rezervirana je za nastup seksteta Zvjezdana Ružića, jazz pijanista i kompozitora iz Rijeke. Zvjezdan je prisutan instrumentalist na našoj sceni, a kao autor pojavio se prije nekoliko godina albumom „The Knightingale Cabaret“. Ružić 0 kombinira elemente američkog jazza s tradicionalnom baštinom Hrvatske i regije. Sastav čine glazbenici iz Hrvatske i Slovenije: Lenart Krečić, Vojkan Jocić, Tomaž Gajšt, Miha Koren, Adriano Bernobić, te sam Zvjezdan Ružić. Prošle godine izdao je svoj drugi album “Elfin Farewell”. Uz dosta drugih nominacija dobio je do sada dva Porina – oba za najbolju jazz skladbu. Vrlo dobar odaziv publike i kritike, vrsni međunarodni instrumentalisti i temperamentna svirka te zanimljive kompozicije razlog su pozivanja ovog sastava na 12. Međunarodni etno jazz festival.

Zvjezdan Ružić

Kao glavno ime, festival će u nedjelju zatvoriti Francuz Renaud Garcia-Fons, vođa vrhunskog sastava “Revoir Paris”, jednog od najuglednijih svoje vrste u Europi. Riječ je o pravom i jedinstvenom virtuozu kontrabasa koji svira na potpuno neuobičajen način. Njegove dionice su u mnogome odsvirane gudalom, a virtuoznost i muzikalnost kojima suvereno vlada priskrbljuju mu bez dvojbe status najupečatljivijeg i najznačajnijeg majstora današnjice. Ovaj kontrabasist ostavlja bez daha publiku širom svijeta te je kao instrumentalist i autor među najznačajnijim figurama proteklih 20-ak godina u području etno jazz glazbe. Nastupit će s glazbenicima Davidom Venituccijem (harmonika) i Stephanom Caraccijem (vibrafon i udaraljke). Kako je u Hrvatskoj rijedak gost, ovo je jedinstvena prilika da naša publika uživa u odlikama ovog velikog umjetnika.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X