Rene Bitorajac, Tomfa, Judita Franković i Jan Kerekeš gosti u novom singlu Stanislava Kovačića

‘Punk Cabaret’ je album i glazbeni projekt čeliste Stanislava Kovačića koji obiluje glazbenim i filmskim gostujućim imenima. Novi singl s tog albuma je pjesma “Jel’ se tebi sviđa’ za koju je osmišljen i animirani video spot.

Punk Cabaret – Jel’ se tebi sviđa

“Poruka ove pjesme, kao i svake moje pjesme, je pozitivizam. Mislim da je dosta ovog hrvatskog negativizma, vrijeme je da se okrenemo nečem ljepšem, okrenimo se sreći i ljubavi. Napustimo mržnju barem na trenutak, ako već ne možemo zauvijek; odmorimo želuce, pa nisu od čelika”, iskreno progovara Stanislav Kovačić o poruci koju nosi njegov novi singl.

Ono što uz samu pjesmu svakako plijeni pažnju su gostujuća imena koja su je otpjevala; kao i na čitavom “Punk Cabaret” albumu, u ulogama pjevača i pjevačica našla su se iznimna glumačka imena. U ovom slučaju, ‘jel se tebi sviđa’ pitaju se Judita Franković, Jan Kerekeš i Rene Bitorajac, a ovom prigodom se među glumce provukao i Tomislav Vukelić Tomfa iz Kawasaki 3P, koji također snažno odjekuje ovom pjesmom.Oni su ujedno i glavni akteri iznimnog animiranog videospota, za koji je zaslužan talentirani video-animator Martin Bajsić koji je o svemu rekao: “Što navede čovjeka da, ne daj Bože, izbriše svoj Facebook profil? U maniri pravog punk cabareta, video prikazuje društvu poznata lica sa ekrana, zaključana pod ekranima svojih mobitela, kako gledateljstvu žednom dobrog punk cabareta sugeriraju temu pjesme!”

Podsjećamo, “Punk Cabaret” je album Stanislava Kovačića na kojem 34 glumca, tri pjevača i Stanislavova kći Kaja pjevaju 10 autorskih i žanrovskih različitih pjesama. One uključuju kako zabavu, tako i kritiku društva. Iza tog simboličnog imena krije se priča koja predstavlja ideju da se umjetnost i kultura njeguju odupiranjem trendovima, a glavni motiv je borba protiv sveopćeg poseljačivanja glazbe. Ovu poruku prati i čitav vizualni identitet albuma, što slikovito otkriva i naslovnica izdanja – punk lubanja s irokezom u pojednostavljenoj i dobroćudnijoj varijanti, za što je zaslužan dizan studio klasja&zita.

Uz već spomenute goste, neka od imena koja su svojim vokalima doprinijeli albumu su i Tarik Filipović, Lucija Šerbedžija, Edo Maajka, Nataša Janjić, Goran Navojec, Krešimir Mikić, Ervin Baučić… Produkciju izdanja potpisuju Stanislav Kovačić i Ante Prgin-Surka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X