Renesansa audio kaseta ne jenjava, zabilježen rast prodaje u 2019. godini

Prodaja audio kaseta je i ove godine na vrhuncu, gledano deset godina unazad, u Velikoj Britaniji. Predviđa se da će do kraja godine biti prodano još 75.000 primjeraka.

Audio kaseta (Izvor: Wikipedia)

Kad je riječ o povratku tog analognog nosača zvuka, nema astronomskih zarada, no ima velikih skokova u prodaji. Prisutan je konstantni rast iz godine u godinu, što je dokaz da zaljubljenici u audio kasete ne spadaju u kategoriju kratkotrajnih trendova, bar je tako u Velikoj Britaniji.

Prema podacima koje donosi British Phonographic Industry (BPI), dosad je u 2019. prodano 35.000 primjeraka audio kaseta, što je gotovo duplo spram 18.000 primjeraka prodanih u prvoj polovici prošle godine.

BPI objašnjava kako audio kaseta ima minimalni udio u prodaji nosača zvuka, svega 0.2%, što je daleko manje od puno respektabilnijeg udjela od 12% koliko drži vinil, no za ljubitelje slušanja glazbe preko namagnetizirane vrpce su i ovo dobre vijesti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X