Ridley Scott pokrenuo filmski festival na Youtubeu – pobjedniku 500.000 dolara

Novim redateljskim talentima Youtube i redatelji Tony i Ridley Scott pružaju šansu za ozbiljan ulazak u profesionalne filmske vode.

Your Film Festival

Sve je počelo s prošlogodišnjim projektom „Life in a Day“, tj. sa zapaženim dokumentarnim filmom koji su zajednički radili redatelji i snimatelji diljem svijeta, a koji je na Youtube stranici okupio veliki broj kako zainteresiranih tako i gledatelja. Ovog puta britanska produkcijska kuća Scott Free u vlasništu braće redatelja Ridleya i Tonyja Scotta pokreće festival kratkog filma na Youtubeu, a pobjednik će dobiti nagradu u visini  500.000 dolara.

Redatelji će osobno odabrati 50 polufinalista nakon čega će posjetitelji Youtubea svojim glasanjem odlučiti tko ulazi u krug deset finalista. Pobjednik će će biti proglašen u kolovozu u Veneciji u sklopu Venecija Film Festivala gdje će mu Ridley Scott kao predsjednik stručnog žirija i ososbno uručiti nagradu od 500.000 dolara.

Filmovi svih polufinalista će se moći pogledati na novom Youtube kanalu Your Film Festival.

Ovim festivalom je otvoren put mnogim talentiranim filmašima, kojima će i ulazak u krug 10 finalista značiti značajan korak naprijed u karijeri. Sam Ridley Scott napominje kako je i on svoju karijeru prije 50 godina započeo snimanjem kratkih filmova i smatra kako je Your Film Festival odličan filter za ulazak novih filmaša u ozbiljnu filmsku industriju.

Festival nema dobnih ograničenja za sudionike, a jedini uvjeti za prijavljivanje su da se prispjeli radovi nisu bili distribuirani prije 1. siječnja 2010. godine i da su maksimalnog trajanja 15 minuta.

Prijave se primaju od 2.veljače do 31. ožujka. Na http://www.youtube.com/yourfilmfestival.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X