Ridley Scott pokrenuo filmski festival na Youtubeu – pobjedniku 500.000 dolara

Novim redateljskim talentima Youtube i redatelji Tony i Ridley Scott pružaju šansu za ozbiljan ulazak u profesionalne filmske vode.

Your Film Festival

Sve je počelo s prošlogodišnjim projektom „Life in a Day“, tj. sa zapaženim dokumentarnim filmom koji su zajednički radili redatelji i snimatelji diljem svijeta, a koji je na Youtube stranici okupio veliki broj kako zainteresiranih tako i gledatelja. Ovog puta britanska produkcijska kuća Scott Free u vlasništu braće redatelja Ridleya i Tonyja Scotta pokreće festival kratkog filma na Youtubeu, a pobjednik će dobiti nagradu u visini  500.000 dolara.

Redatelji će osobno odabrati 50 polufinalista nakon čega će posjetitelji Youtubea svojim glasanjem odlučiti tko ulazi u krug deset finalista. Pobjednik će će biti proglašen u kolovozu u Veneciji u sklopu Venecija Film Festivala gdje će mu Ridley Scott kao predsjednik stručnog žirija i ososbno uručiti nagradu od 500.000 dolara.

Filmovi svih polufinalista će se moći pogledati na novom Youtube kanalu Your Film Festival.

Ovim festivalom je otvoren put mnogim talentiranim filmašima, kojima će i ulazak u krug 10 finalista značiti značajan korak naprijed u karijeri. Sam Ridley Scott napominje kako je i on svoju karijeru prije 50 godina započeo snimanjem kratkih filmova i smatra kako je Your Film Festival odličan filter za ulazak novih filmaša u ozbiljnu filmsku industriju.

Festival nema dobnih ograničenja za sudionike, a jedini uvjeti za prijavljivanje su da se prispjeli radovi nisu bili distribuirani prije 1. siječnja 2010. godine i da su maksimalnog trajanja 15 minuta.

Prijave se primaju od 2.veljače do 31. ožujka. Na http://www.youtube.com/yourfilmfestival.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X