Ridley Scott će snimati novi ‘Blade Runner’ film

Nakon prequela o alienima britanski redatelj se hvata u koštac i sa svijetom replikanata.

Blade Runner

Redatelj Ridley Scott stavio je potpis na ugovor kojim će ponovno oživjeti atmosferu svog kultnog uratka – filma „Blade Runner“. Scott radi i na filmu „Prometheus“ za koji je sam rekao kako se osjeća kao da dijeli DNK s „Alienom“, njegovim prvim znanstveno fantastičnim hitom.

Sada je odlučio paralelno se uhvatiti i u koštac s proširivanjem svijeta koji je kreirao pisac Philip K. Dick u svojoj noveli „Sanjaju li androidi električne ovce“. Još uvijek nije poznato hoće li budući „Blade Runner“ biti nastavak, prolog ili čak ponovna ekranizacija originala iz 1982. godine, javlja Deadline.com.

Filmski studio Alcon je u ožujku ove godine osigurao filmska i televizijska prava na franšizu i izrazio želju za snimanjem prologa i nastavka filma koji je proslavio do tada nepoznatog Rutgera Hauera i učvrstio zvjezdani status Harrisona Forda.

Potonji je u jednom intervjuu izjavio kako istinski poštuje rad Ridleya Scotta koji je po njegovim riječima sazrio tek nakon „Blade Runnera“, dok je samo snimanje filma opisao riječima „jebena noćna mora“. Scenarij za novi film nije napisan, a još uvijek nema nikakvih informacija o Fordovom eventualnom povratku u priču.

Premijera filma „Prometheus“ najavljena je za 1. lipanj 2012. godine.Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X