Riječka grupa Grad predstavlja novi singl i spot ‘Brdo’

Nakon objave masivnog, bogatog dvostrukog box-set izdanja ‘best of & band on’ (Dallas Records, 2021.) na kojem su sabrani njihovi najbolji radovi, riječka grupa Grad vadi asa iz rukava i baca na stol devet potpuno novih pjesama zaokruženih u cjelinu nadolazećeg albuma ‘Brdo’.

Grad (Foto: Petar Kürschner Jr.)

Novi singl “Brdo” prati video spot napravljen s uhodanim timom benda. Naime, iza kamere njihov je stalni suradnik i fotograf Petar Kürschner, a montažu potpisuje za jedno s kretivnom riječkom umjetnicom Stephany Stefan.

U fokusu ove video priče pojedinac su i njegova svakodnevica koja se naslanja na temu pjesme: potrebi svakog od nas da se vrati prirodi i majčici zemlji. Osebujan i istinit glavni lik Denis efektno je odigrao ulogu, istovremeno s gledateljem dijeleći dio svog života, svoje osobne svakodnevice, a prirodni krajolik kao scenografija pojačava temu pjesme, ulijeva dozu optimizma i podsjeća da je Majka Zemlja uporište za život, naš lijek. “Brdo” nam skreće pažnju na to da u ovom betonskom i užurbanom svijetu, ponekad jednostavne stvari poput šetnje prirodom i uživanje u svim njezinim oblicima i ljepotama mogu biti izvor velikog zadovoljstva i mira.

Istoimeni album u digitalnom formatu izlazi u petak 24. ožujka, a posebno preslušavanje i druženje s članovima benda najavljeno je dan poslije, u subotu 25. ožujka. u jednom od omiljenih riječkih okupljališta, Dnevnom boravku. Velika riječka koncertna promocija zakazana je za petak 12. svibnja u Pogonu kulture, a ulaznice su dostupne u riječkom Dallas Music Shopu i sustavu Entrio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X