Riječka grupa Turisti objavila obradu EKV-a ‘Radostan dan’

Kako je gotovo proglašen kraj epidemiji, a nadamo se, i jednoipol godišnjoj hibernaciji od nastupa uživo, riječka skupina Turisti odlučila se snimiti klasik Katarine II, ‘Radostan dan’.

Turisti ‘Radostan dan’

Snimljeno iz jednog ‘tejka’ u studiju GIS, s producentom Matejom Zecom, u svega nekoliko sati, Turisti su dali svoju viziju te pjesme.

Video spot, čiji je režiser beogradski fotograf Igor Mandić, inače suradnik multimedijalnih umjetnika Petera Greenawaya i Saskia Boddeke, je u suštini film koji je započet prije deset godina, a sada je dobio i svoju konačnu, dovršenu verziju uz riječke Turiste.

Mandić o nastanku videa kaže: “Seka se budi, tragovi njenih snova se miješaju s realnošću u vidu flashbackova. Kako prolazi vrijeme od buđenja, snova je sve manje, jave sve više. Od trenutka kad kava zamiriše, snovi nestaju, sve postaje surova realnost, koja ipak nije potpuno neprihvatljiva.Njena diskretna samodestrukcija je oličena u cigareti – pušenje je vrsta “ruskog ruleta”. Prelazak iz sna u javu nosi i promjenu dinamike postojanja, iz akcije u pasivno čekanje nečega. Glavna protagonistica filma, Slobodanka Matić – Seka, je slijepa osoba iz Zemuna. Ona, nažalost, nikada neće vidjeti ovaj spot.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X