Rizična skupina singlom ‘Rana’ progovara o vremenu u kojem su svi izgubljeni

Nakon pjesme ‘Kako me vidiš’, koji je odlično primljen na regionalnim radijskim postajama, stiže novi uradak zagrebačke Rizične skupine fokusiran na strahove novonormalnih/nenormalnih vremena.

Rizična skupina ‘Rana’

“Ništa nije onako kako izgleda i sve je onako kako izgleda” zgodna je fraza koju sam nedavno čula, a izuzetno dobro opisuje vrijeme u kojem smo se ove godine našli… možda pronašli, al’ sigurno svi pogubili… Dva dana nakon potresa u Zagrebu, kako su se mjere i zabrane zbog pandemije stezale, dijete je, kao i većina tinejdžera polako, ali sigurno, popuštalo. Odlazila je u paniku i strahove, zapravo, normalno reagirala u nenormalnoj situaciji. Nakon razgovora s njom, u kojem sam i sama sumnjala u izgovorene fraze – “bit će sve u redu” ili “svijet je divno mjesto za život”, sjela sam i zaplakala. Iz tih suza izašla je ova pjesma.” o novom singlu govori autorica Nina Špoljarević Karakaš, i dodala: “Ovo su jedine riječi koje sam o pandemiji i o koroni napisala sve ovo vrijeme. Osjećam tugu koju donosi. Mnogi će se prepoznati u ovoj pjesmi i nadam se da će im dati snagu, umjesto da ih rastuži. “Rana” će ostati kao zapis jednog vremena u kojem smo svi bili izgubljeni… bar malo.”

One koji prate rad Rizične skupine, zasigurno će iznenaditi novi zvuk singla i odmak od dosadašnjeg prog pop punka, no i dalje su tu svi karakteristični elementi njihovog prepoznatljivog izričaja, što se posebno odnosi na sugestivni lead vokal Nine Špoljarević Karakaš. Uz Ninu tu su Mihovil Burek na gitari i pratećim vokalima, Hrvoje Dizdar na bubnjevima, te Kristijan Dellabernardina Kolumbo na basu. U kreiranju zvuka novog singla pridružio im se Stipe Mađor na trubi.

Vizual singla “Rana”, koji izlazi na etiketi Rezonator Records, potpisuje grafička dizajnerica Marina Jelić.

I na novom singlu nastavlja se suradnja sa Rejhanom Okanovićem Regijem koji potpisuje aranžman i produkciju, te je ovom priliko rekao: “Pjesma mi se na prvo slušanje svidjela, pa sam predložio bendu da je poslušam na probi uživo. Tijekom probe sjetio sam se zašto se bavim ovim poslom, te se moja dugogodišnja teza da treba producirati samo onu glazbu u koju vjeruješ pokazala ispravnom. Producent ne bi trebao inputirati svoju važnost i sebe realizirati kroz bend, nego je tu samo kao skromni suputnik ili bolje kao privremeni kapetan njihovog broda koji će prvi ugledati santu leda ako se pojavi i ne dozvoliti da bend završi kao Titanik. “Ranu” sam producirao vodeći se osnovnim stavom “if it ainʼt broken, donʼt fix it” pa je većina toga nastala spontano, prirodno i organski. Vjerujem da je ispred benda Rizična skupina svijetla budućnost.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X