Rob Mazurek i Jeff Parker – vrhunski jazz duo kompletira program Žednog Uha

Rob Mazurek i Jeff Parker kao predstavnici onog najboljeg od čikaškog jazza upotpunit će program ovogodišnjeg osamnaestog po redu Žednog uha.

Rob Mazurek i Jeff Parker
Rob Mazurek i Jeff Parker

Ulaznice za Fujiya & Miyagi postaju dvodnevne te vrijede i za ovaj koncert. Pridružuju im se i domaći BFK Trio, zajedno s Fujiya & Miyagi zasvirat će makedonski RIB, dok će Mark Lanegan Bandu potporu pružiti američki kantautor Joe Cardamone i dobro nam već znani Lyenn.

Program:

3.11.2017. FUJIYA & MIYAGI (Engleska) / RIB (Makedonija) – Močvara

4.11.2017. ROB MAZUREK & JEFF PARKER (SAD) / BFK TRIO (Hrvatska) – Močvara

6.11.2017. MARK LANEGAN BAND (SAD) / JOE CARDAMONE (SAD) / LYENN (Belgija) – Tvornica

9.11.2017. FLEET FOXES (SAD) / NICK HAKIM (SAD) – Tvornica

Osamnaesto izdanje festivala Žedno uho održat će se u zagrebačkim klubovima Močvara i Tvornica kulture od 3. do 9. studenog ove godine. Uz već najavljene Mark Lanegan Band, Fleet Foxes i Fujiya & Miyagi festivalu se pridružuju sjajni predstavnici čikaške jazz scene Rob Mazurek i Jeff Parker.

Nekada u vrijeme postojanja NO Jazz Festivala Rob Mazurek bio je učestali gost zagrebačkih pozornica, gdje je sa svojim Chicago Underground projektima u pravilu rasprodavao najprije KSET, a potom i Teatar &td. Nakon desetljeća pauze ovaj se izvanserijski trubač i nadahnuti glazbeni istraživač vraća u grad koji je nekad posjećivao barem jednom godišnje.

Svoju suradnju s Jeffom Parkerom, kojeg je Zagreb, osim s Mazurekom imao priliku redovito gledati i slušati s legendarnim post rockerima Tortoise, kao i s vlastitim trijom, Rob je započeo sada već davne 1994. kada su upravo njih dvojica pokrenula Chicago Underground radionice u legendarnom klubu The Green Mill, koji je u vrijeme prohibicije bio u vlasništvu Ala Caponea. Naziv ove jazz radionice ubrzo je Mazurek pretvorio u niz sjajnih glazbenih projekata s kojima se proslavio, a zanimljivo je da svoj duet s Parkerom nije snimio sve do 2015. kad su njih dvojica odlučila obilježiti 20 godina svoje suradnje.

“Some Jellyfish Live Forever” predstavlja bogat glazbeni vokabular ove dvojice majstora improvizacije čija imaginacija kao da nema granica, no kao i obično kod ovakvih izvanserijskih glazbenika koncerti su ono gdje sav taj nepresušni izvor ideja dolazi do punog sjaja.

Na njihovom će im se premijernom zajedničkom nastupu u Zagrebu pridružiti i domaći BFK Trio kojeg čini trojka iskusnih zagrebačkih glazbenika znana između ostalog i kao polovica izvrsnih Franz Kafka Ensemble, trojka u sastavu Bruno Vidović za bubnjevima, Franjo Glušac na gitari i Damir Prica Kafka na saksofonu i klaviru.

Istovremeno se britanskim elektro krautrock genijalcima Fujiya & Miyagi pridružuju makedonski RIB koji su karijeru započeli pod imenom SIZ, da bi se krajem 2014. preimenovali u RIB. Jane (gitara & truba), Ivica (Gitara i vokal) i Džano (bubanj) nas ovoga puta voze na jedno drugačije glazbeno putovanje od onih na koja smo navikli s njihovim prethodnim bendovima. Od Venice Beacha, preko suptilne atmosfere njujorških jazz klubova, pa sve do skopskih letargičnih vožnji biciklom.

RIB iza sebe imaju dva albuma, oba izdana na vinilu.

Ulaznice za već najavljeni koncert britanskih Fujiya & Miyagi koji u istom klubu sviraju dan prije postaju dvodnevne te će vrijediti i za nastup Mazureka i Parkera. Cijena im je 65 kuna, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku, te na njihovim web stranicama. Na ulazu će koštati 80 kuna.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X